Charlize Theron over haar alcoholische, doodgeschoten vader

Charlize Theron over haar alcoholische, doodgeschoten vader

Haar moeder schoot hem zesentwintig jaar geleden neer uit zelfverdediging.

Reclame maken voor haar nieuwste film, actiethriller Atomic Blonde, heeft Charlize Theron niet alleen doen uiten over leuke dingen. De 41-jarige Zuid-Afrikaans/Amerikaanse actrice onthulde aan radiopresentator Howard Stern meer informatie over haar akelige verleden. In 1991 werd haar vader Charles namelijk doodgeschoten door haar moeder Gerda. Theron zag het gebeuren op 15-jarige leeftijd.

Ze leefde toen nog met haar familie op een boerderij in Zuid-Afrika. Gerda had echter een reden voor haar daad. Vader Charles was een alcoholist en een nare ook. Toen hij zijn vrouw en dochter fysiek aanviel, werd hij getroffen door een kogel. Gerda werd onschuldig geacht en niet vervolgd. De actrice wist niet hoe ze destijds met de situatie om moest gaan. "Ik deed alsof het niet gebeurd was. Ik vertelde het aan niemand. Dat wilde ik ook niet. Als iemand ernaar vroeg, dan zei ik dat hij was omgekomen in een auto-ongeluk. Wie wil zo'n verhaal vertellen? Niemand."

Tijdens het programma vertelde ze zich druk te maken om de reacties van anderen. "Die weten niet hoe ze op zoiets moeten reageren. En ik wilde me niet als een slachtoffer voelen. Ik heb daar jaren mee geworsteld, voordat ik in therapie ging." Dat deed ze toen ze eind twintig, begin dertig was.

Uit de sessies kwam naar voren dat ze het goed verwerkte en spoedig vrede sloot met de dood van haar gewelddadige vader. Dat was minder beangstigend dan met hem leven. "Wat mijn volwassen leven bovenal beïnvloedde was als kind in een huis wonen met een alcoholist en niet weten wat er zou gebeuren. Niet wetende hoe mijn dag uit zou pakken. Het hing altijd af van iemand anders. Of hij had gedronken of niet."



NieuwsFilm

meest populair