Events & Festivals

Meer helden & slechteriken gecast voor Marvels 'Ant-Man and The Wasp'

Plus een omschrijving van het exclusieve voorproefje dat tijdens Comic Con is vertoond!

door Jeffrey Kouters om 18:26 in Events & Festivals
Naast allerlei nieuwtjes over Infinity War, Thor: Ragnarok en Black Panther, vallen er ook een aantal nieuwe details te melden over Marvels Ant-Man and The Wasp vanaf Comic Con-vloer in San Diego! Zo zijn er aantal nieuwe castleden aangekondigd, waardoor we nu ook eindelijk weten welke actrice nou in de huid gaat kruipen van Janet Van Dyne. Hieronder een overzicht!

Terugkerende cast

Natuurlijk keert Paul Rudd voor dit vervolg terug als voormalig meestercrimineel Scott Lang, ofwel superheld Ant-Man. Ook Evangeline Lilly is weer van de partij als Hope Van Dyne. Regisseur Peyton Reeds heeft bevestigd dat Lilly's rol in dit vervolg aanzienlijk groter wordt en dat we zien hoe Hope zich ontwikkelt tot superheldin The Wasp.

In de after-credits scène van Ant-Man zagen we al dat ze het kostuum van The Wasp kreeg van haar vader Hank Pym, gespeeld door tevens terugkerend acteur Michael Douglas. Ook de hilarische grappenmaker Luis zal wederom zijn spannende verhalen mogen vertellen in deze sequel, want Michael Peña heeft bevestigd dat hij weer in die rol te zien zal zijn.

Michelle Pfeiffer is Janet Van Dyne!

Een leuke aankondiging op Comic Con! Batman Returns-actrice Michelle Pfeiffer is gecast als Janet Van Dyne, de vorige Wasp. Pfeiffer werd al onder fans een vaak genoemd als castingsuggestie en die wens is nu dus werkelijkheid geworden! De actrice mag gestalte geven aan de vrouw van Hank Pym en de moeder van Hope.

Janet stierf in 1987 tijdens een missie toen ze zichzelf opofferde om miljoenen onschuldige levens te kunnen redden door zichzelf te verkleinen naar de 'Quantum Realm'. In de vorige film zagen we hoe Scott terechtkwam in deze plaats en weer veilig kon terugkeren, hetgeen tot vragen leidde bij Hank of zijn vrouw dan toch misschien nog in leven zou zijn. Het antwoord op die vraag lijkt, gezien deze casting, 'ja'. Al kan het natuurlijk ook zo zijn dat Pfeiffers Janet alleen in flashbacks te zien zal zijn.

Hannah John-Kamen als The Ghost

Hannah John-Kamen zal in Ant-Man and The Wasp te zien zijn als slechterik The Ghost. The Ghost is oorspronkelijk vooral bekend als Iron Man slechterik in de stripboeken. Gezien de casting van Kamen, zal het karakter een andere geslacht hebben in de film dan in de comics. The Ghost heeft een pak ontworpen waarmee hij zichzelf en andere voorwerpen onzichtbaar of ontastbaar kan maken, maar nooit tegelijkertijd.

Laurence Fishburne als Dr. Bill Foster / Goliath

Fans van het superheldengenre zullen acteur Laurence Fishburne waarschijnlijk wel herkennen als The Daily Planet-hoofdredacteur Perry White in DC's Batman v Superman, maar nu versterkt Fishburne naar de concurrent Marvel om in Ant-Man and The Wasp gestalte te geven aan het karakter Dr. Bill Foster. Foster is een enorm slimme wetenschapper die in de comics op een gegeven moment ook de mantel aantrekt van Goliath, die ook dankzij de 'Pym particles' aan zijn superkrachten komt.

Walton Goggings en Randall Park als Sonny Burch & Jimmy Woo

Walton Goggins speelt de rol van Sonny Burch. Burch is in de stripboeken de bestuursvoorzitter van het fictieve bedrijf Cross Technologies; een bedrijf dat geavanceerde wapens maakt, zoals we al zagen in de eerste film toen Darren Cross (gespeeld door Corey Stoll), voormalig leerling van Hank Pym, zijn bedrijf overnam en zichzelf veranderde in superschurk Yellowjacket. Burch heeft een gladde tong en denkt alleen maar aan winst. Deze kleine schurk is bereid om alles en iedereen uit te buiten voor zijn eigen genoegen.

Van kleine slechterik naar kleine goeierik. Acteur Randall Park speelt in dit tweede deel geheim agent Jimmy Woo, in de comics werkzaam bij S.H.I.E.L.D., maar in de film zal waarschijnlijk een andere invulling aan dit karakter worden gegeven. Woo gaat wellicht als agent infiltreren in Cross Technologies om de duistere praktijken van dit bedrijf aan het licht te brengen.

Exclusieve Comic Con-beelden

Het Comic Con-publiek kreeg van Marvel een exclusief voorproefje van Ant-Man and The Wasp. Er werden enkele concepttekeningen getoond waarop een gekrompen Ant-Man meeliftend te zien is op de rugzak van zijn dochter, Hank Pym staat geposeerd in een keurig wit pak en zien we hoe een bestelbusje onder een ander voertuig door kan rijden door te verkleinen. Als toetje krijgt het Hall-H publiek een schets van Giant-Man te zien in een benauwd steegje, waarmee de terugkeer van de reusachtige versie van Ant-Man nogmaals bevestigd wordt.

Nieuwe posterBen jij een fan van Ant-Man en kun je ook niet wachten op het vervolg? Laat het ons weten in de reacties!

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

rainking

Avatar

Vorige Ant-Man film vond ik uitermate vermakelijk. Heb weer veel zin in deze. Hopelijk krijgt The Wasp ook genoeg te doen.

Enneeeee...slimme zet om Bill Foster nu toe te voegen, dan kan-ie niet meer doodgaan in Cvil War. Well played Marvel, well played.

Kleintje 2

Avatar

Ben echt een Marvel fan en kan hier dus ook al niet meer op wachten.

Ereptile

Avatar

Zo dan, aardig goede toevoegingen voor het MCU!

Master Of Films

Avatar

Laurence Fishburne is overgestapt. Die zien we niet meer terug in DCEU. Volgende stap is Ben Affleck. Hij wordt dan met open armen ontvangen in de MCU. Krijgen we 2 Batmans in de MCU. Iets wat DC maar niet wilt lukken.

Ereptile "Zo dan, aardig goede toevoegingen voor het MCU!"
Wordt alleen drukker op en de MCU is al zo overcroweded. Wat inhoud dat het verhaal super oppervlakkig zal zijn omdat je gewoon geen tijd hebt om iedereen screentime te geven. Plus Thanos heeft nog steeds geen baard! Ook Ant-Man heeft geen baard!

Ang3l

Avatar

Michelle Pfeiffer! :o Yes!

nieuwslaatste nieuws

meest populair