Sarah Paulson in 'Unbreakable' en 'Split'-vervolg 'Glass'

Sarah Paulson in 'Unbreakable' en 'Split'-vervolg 'Glass'

De film zal alle karakters uit de voorgaande titels herenigen.

Liefhebber van plotwendingen M. Night Shyamalan heeft via Twitter aangekondigd dat er een nieuw gezicht aan Glass is toegevoegd, het vervolg op Unbreakable en Split. De thriller met Bruce Willis en Samuel L. Jackson verscheen in 2000 en in de tweede genoemde titel van begin dit jaar jaar werden de hoofdrollen vertolkt door James McAvoy en Anya Taylor-Joy. De karakters die zij allen tot leven brachten zullen in Glass optreden. Daar is nu Sarah Paulson aan toegevoegd. Zie de tweet hieronder.



Regisseur/schrijver Shyamalan geeft aan dat Paulson de cast compleet maakt, maar vertelt niet wie ze speelt. Het is niet gek dat hij zo min mogelijk weg wil geven: Shyamalan's films eindigen dikwijls met een plotwending. Zo bleek de grootste verrassing van Split dat het Unbreakable opvolgde. De regisseur gaf later aan het verhaal - dat hij in 2000 begon - af te willen ronden met een derde hoofdstuk. De afsluiter van de trilogie.

Waar Glass precies om draait is onbekend. De titel draagt in ieder geval de naam van Samuel L. Jackson's karakter, de sinistere eigenaar van een kunstgalerie met als thema stripboeken. Hij staat ook wel bekend als de aartsrivaal van Willis' David Dunn, die na een treinongeluk ontdekt dat hij verscheidene superkrachten heeft, waaronder onkwetsbaarheid en het vermogen om te zien welke misdaden mensen hebben gepleegd.

Dat Shyamalan een vervolg mag maken is niet gek. Split, geproduceerd door Blinding Edge Pictures en Blumhouse Productions en gedistribueerd door Universal, wist niet enkel lovende reacties te ontvangen. Ook wist de thriller een smak geld te verdienen met gebruikmaking van een bescheiden budget. Shyamalan's creatie kostte $ 9 miljoen om te maken en bracht bijna $ 280 miljoen op. Unbreakable haalde zo'n $ 30 miljoen minder op met een budget van $ 75 miljoen.

Liefhebbers van de films moeten helaas nog een poos wachten op Glass. Momenteel is de releasedatum 18 januari 2019.

NieuwsFilm

meest populair