Wraakzucht en overleven in de eerste trailer van 'Iceman'

Wraakzucht en overleven in de eerste trailer van 'Iceman'

Een alternatief voor The Revenant?

Hieronder vind je de eerste trailer van Iceman, een film die je zou kunnen omschrijven als een oude en Neolithische versie van The Revenant. Het verhaal volgt een man die na de moord op z'n familie de ijskoude bergen trotseert om op zoek te gaan naar de dader. Met niets dan ijs om zich heen loopt hij dagenlang door met maar één doel: wraak.


Iceman vertelt over de laatste dagen van Ötzi, ook wel Kelab, de 5300 jaar oude mummie die een kwart eeuw geleden in de Oostenrijkse alpen werd gevonden en sindsdien een bron van wetenschappelijke speculatie is geweest. De film is dus waargebeurd, maar daarnaast ook gebouwd op een hoop aannames.

De cast bestaat uit Jürgen Vogel, Susanne Wuest, André Hennicke, Violetta Schurawlow, Sabin Tambrea, Martin Schneider en Franco Nero. Iceman werd geschreven en geregisseerd door Felix Randau, bekend van de films Northern Star en The Calling Game.

De Duitsers kunnen Iceman vanaf 30 november in de bioscoop bekijken, maar over een eventuele Nederlandse release is nog niets bekend.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair