Lionsgate wil John Wick-universum uitbreiden met spin-off 'Ballerina'

Lionsgate wil John Wick-universum uitbreiden met spin-off 'Ballerina'

En hoe zit het met John Wick: Chapter 3?

Lionsgate heeft tot nu toe goede zaken gedaan met de John Wick-films en de studio wil de franchise maar wat graag uitbreiden. Naast John Wick: Chapter 3 wordt er ook nog nagedacht over een spin-off rondom een vrouwelijke variant op Keanu Reeves' dodelijke personage.

Ballerina zal te vergelijken zijn met Luc Bessons La Femme Nikita uit 1990, maar dan met met de stijlvolle pulp van regisseurs als Quentin Tarantino en Matthew Vaughn. De film zal gaan over een jonge vrouw die wordt opgevoed als een moordenares, die na de moord op haar familie zint op wraak. Lionsgate hoopt het personage op de één of andere manier aan John Wick te koppelen.

Dan nog even over de derde John Wick-film. Regisseur Chad Stahelski zegt dat deze sequel niet bij voorbaat groter zal worden dan de vorige twee, maar dat er sprake zal zijn van meer creativiteit en een andere aanpak.

"We gaan dieper in op de High Table, hoe dat allemaal in z'n werk gaat. Ook laten we zien waar John vandaan komt en waar hij precies heen wil. Ik wil eigenlijk niet veel meer zeggen, behalve dan dat het een mooi einde zal breien aan Johns reis."

Betekent dit dat John Wick na Chapter 3 het stokje overdraagt aan Ballerina? We gaan het zien.



NieuwsFilm

meest populair