Angelia Jolie krabbelt langzaam weer op na scheiding Brad Pitt

Angelia Jolie krabbelt langzaam weer op na scheiding Brad Pitt

Een nieuw huis, een nieuwe stap, een nieuwe kans.

In september 2016 kwam er onverwachts een einde aan wat voor vele mensen bekend stond als een waar sprookjeshuwelijk. Angelina Jolie (Kung Fu Panda 3, Maleficent) diende namelijk die maand een scheidingsverzoek in bij de rechtbank. Haar ogenschijnlijk zo perfecte huwelijk met acteur Brad Pitt (War Machine, Voyage of Time) was toch op de klippen gelopen. Een zware tijd voor Jolie, met grote gevolgen voor haarzelf en haar kinderen, maar de Hollywoodvrouw vecht stevig door, zo vertelt zij in een openhartig interview met Vanity Fair, waarvan zij ook op de cover siert.

Jolie kocht onlangs een bescheiden optrekje van $25 miljoen in Los Feliz, een buurt in Los Angeles, met zes slaapkamers en tien badkamers. Vanity Fair bezocht de actrice in haar nieuwe stulpje, waar ze pas vier dagen woonde op dat moment. Volgens Jolie had het gezin een andere omgeving nodig. "We hebben zo'n ontzettend moeilijke tijd achter de rug. We moeten allemaal weer op adem komen. Dit nieuwe huis is een grote sprong vooruit en we doen ons best om onze familie weer te helen," vertelt de 42-jarige Jolie.

Jolie scheidde in 2016 van Pitt, met wie zij twaalf jaar lang een relatie had en met wie zij sinds 2014, weliswaar op aandringen van hun kinderen, getrouwd was. Jolie en Pitt hebben samen zes kinderen, waarvan er drie geadopteerd zijn. Een pijnlijk moment, maar het was een goede keus voor het gezin volgens Jolie. De afgelopen jaren heeft de actrice ook op persoonlijk vlak zware tegenslagen gehad. Zo dachten doctoren dat ze kanker had, maar dat bleek gelukkig niet het geval te zijn. Wel liet ze haar eierstokken preventief verwijderen. Jolie kreeg later wel last van aangezichtsverlamming, waardoor de helft van haar gezicht scheef ging hangen. Jolie is inmiddels genezen, voornamelijk door acupunctuurtherapie.

Naast haar drukke baan in Hollywood, is Jolie ook actief als ambassadrice van de Verenigde Naties en geeft ze regelmatig gastlessen op een universiteit in Londen. Dit in combinatie met haar drukke gezinsleven en haar toegenomen verantwoordelijkheid sinds haar echtscheiding, maken het leven niet altijd even makkelijk voor Jolie. Toch wil de actrice zich de komende tijd vooral focussen op haar gezin. Ze probeert ook steeds meer huishoudelijke taken zelf te doen. Een aanbod om een nieuwe film te regisseren heeft ze dan ook direct afgeslagen.

Jolie weet dat ze geen normaal leven leidt, maar vindt dat ook niet erg. "Zolang ik 's avonds in bed maar kan concluderen dat ik die dag een goede moeder ben geweest voor mijn kinderen, dan vind ik het goed," aldus Jolie.



NieuwsFilm

meest populair