Woody Harrelson is president Lyndon B. Johnson in trailer 'LBJ'

Biografisch drama van Rob Reiner over de beste man die een vermoordde JFK moest opvolgen.

Het door o.a. Acacia Filmed Entertainment en Castle Rock geproduceerde LBJ heeft een eerste trailer gekregen. Deze vind je beneden terug. Het drama gaat over de 36ste president van de Verenigde Staten: Lyndon B. Johnson. In de biografische film wordt de in Texas geboren Amerikaan gespeeld door Woody Harrelson. Van eind 1963 t/m begin 1969 woonde Johnson in het Witte Huis.

In 1960 verliest senator Lyndon B. Johnson de kans om als presidentskandidaat een gooi te doen naar het presidentschap aan de jongere John F. Kennedy (Jeffrey Donovan). Nochtans besluit hij als tweede man Kennedy te steunen. Wanneer ze de verkiezingen winnen, wordt Johnson terzijde geschoven ondanks zijn kennis van wetgevingen en politieke intuïtie. Op 22 november 1963 verandert echter alles wanneer Kennedy vermoord wordt. Johnson wordt als president beëdigd en samen met zijn toegewijde vrouw Lady Bird (Jennifer Jason Leigh) tracht hij een rouwende natie te leiden.



LBJ is respectievelijk geschreven en geregisseerd door Joey Hartstone en Rob Reiner. Harrelson wordt verder door een cast gesteund bestaande uit namen als Richard Jenkins, C. Thomas Howell en Bill Pullman. Begin november verschijnt het drama in de Amerikaanse bioscopen. Een Nederlandse releasedatum is er nog niet.

NieuwsFilm

meest populair