'Sorta Like a Rock Star' wordt Bryce Dallas Howard's regiedebuut

'Sorta Like a Rock Star' wordt Bryce Dallas Howard's regiedebuut

Boekverfilming die het werk van 'The Silver Linings Playbook'-auteur Matthew Quick volgt.

Bryce Dallas Howard gaat vaderlief Ron Howard achterna. De actrice heeft zojuist zichzelf aan boekverfilming Sorta Like a Rock Star bevestigd als regisseuse. Het project verkeert nog in vroege ontwikkeling, want er is bijvoorbeeld nog geen distributeur, maar als het doorgaat zal Howard achter de camera gaan staan.

Het nieuws is bekendgemaakt door Variety. Sorta Like a Rock Star is een roman van schrijver Matthew Quick, wiens schrijfdebuut The Silver Linings Playbook in 2012 verfilmt is door David O. Russell. De meest recente versie van het scenario is gepend door Ol Parker (The Best Exotic Marigold Hotel).

Amber Appleton woont samen met haar moeder en loyale hond Bobby Big Boy in een bus, omdat ze uit het huis geschopt zijn door haar moeders vriend. Ze leven in de achterruimte van de wagen, welke Amber's moeder gebruikt voor haar werk. Als zelfbenoemde prinses van hoop en onverzettelijke optimisme weigert ze zich zorgen te maken om de ellende waarin ze zitten. Maar wanneer een fatale tragedie toeslaat en haar positieve ingesteldheid in gevaar brengt, moet Amber zich afvragen of ze nog steeds door kan gaan als rockster van de hoop.

Fox Searchlight trachtte voorheen het boek naar het witte doek te brengen. De regisseuse, o.a. bekend van haar acteerwerk in titels als The Help, Spider-Man 3 en Jurassic World, is niet helemaal onbekend met het maken van films. Sinds 2006 maakt ze zo nu en dan een short. De laatste kwam twee jaar geleden uit. Of Bryce Dallas Howard van plan is om ook in Sorta Like a Rock Star op te treden, is een mysterie.

NieuwsFilm

meest populair