The Help (2011)

Change begins with a whisper.

Wel en wee van donkere huishoudsters in jarenzestig Amerika zorgen voor een lach en een traan.
play

7,4 details

  • 146 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
  • India
  • Verenigde Arabische Emiraten
146 Min Verenigde Staten

In The Help speelt Emma Stone het personage Skeeter, een meisje uit het Zuiden dat terugkeert van school en vastbesloten is om een schrijfster te worden. Ze zorgt echter voor heel wat ophef bij haar vrienden – en bij de rest van de bevolking van het kleine stadje – wanneer ze besluit om de zwarte vrouwen te interviewen die hun hele leven lang zorgen voor de prominente zuidelijke families.

Regie
Tate Taylor
Cast
Emma Stone, Jessica Chastain, Bryce Dallas Howard, Viola Davis, Octavia Spencer, Sissy Spacek, Allison Janney, Mike Vogel, Cicely Tyson, Chris Lowell, Anna Camp, Brian Kerwin, Ahna O'Reilly, Eleanor Henry, Emma Henry.
Budget
$ 25.000.000
Opbrengst
$ 124.272.124
Release
10.08.2011
Release NL
29.12.2011
Release DVD
08.05.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Tate Taylor | Cast: Emma Stone (Skeeter Phelan), Bryce Dallas Howard (Hilly Hilbrook), Viola Davis (Aibileen Clark), Octavia Spencer (Minny Jackson), Allison Janney (Charlotte Phelan), Jessica Chastain (Celia Foote), etc. | Speelduur: 146 minuten | Jaar: 2011

Het lijkt vandaag de dag ongelofelijk dat blank en zwart nog geen vijftig jaar geleden niet op gelijke voet stonden. In de zuidelijke staten van Amerika was de slavernij weliswaar afgeschaft, maar de rassenscheiding vierde hoogtij. Afro-Amerikanen mochten geen gebruik maken van dezelfde wc's, scholen en ziekenhuizen als blanken en gemengde relaties waren strafbaar. The Help speelt zich af gedurende deze roerige tijd in de Amerikaanse geschiedenis.

Huishoudsters Aibileen en Minny staan centraal in The Help. Zij werken voor jonge blanke vrouwen in Mississippi. Niet alleen het huishouden, koken en de was wordt aan hen overgelaten, maar ook de volledige opvoeding van de kinderen. Ze krijgen amper betaald en worden door hun werkgevers behandeld als tweederangs burgers. Aibileens werkgever wordt door haar sociale vrouwenkringetje onder druk gezet om buiten een apart toilet te laten bouwen voor Aibileen. Gebruik maken van hetzelfde toilet als de hulp zal leiden tot ziekten, beweren de vrouwen. Zwarten dragen immers andere bacteriën bij zich. Deze discussie wordt schaamteloos gevoerd terwijl Aibileen de dames thee en koffie inschenkt. Slechts een van de aanwezige vrouwen, de beginnende journalist Skeeter, voelt zich ongemakkelijk tegenover Aibileen. Zij besluit dat het tijd is dat donkere huishoudsters een boekje open doen over het werken voor blanke vrouwen. Skeeter benadert Aibileen, die toezegt mee te zullen werken. Ook Aibileens vriendin Minny is na enig aandringen bereid haar verhaal te vertellen. Alleen moeten hun interviews in het geheim worden gedaan, omdat mensen om minder worden gelyncht.

videotrailers & clips

alle artikelen (8)

The Help Nieuwsberichten

Laatste reacties

Janette

"...[quote=nickklunder]Op mijn eigen website heb ik deze film een 6,5 gegeven. Omdat ik hier enkel ronde......"

Banned

"...[img]http://www.polyvore.com/cgi/img-thing?.out=jpg&size=l&tid=49965403[/img]..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Help

acties