Algemeen

The Help grote winnaar SAG Awards

Wordt de Oscarrace dan toch nog spannend?

door Arman Avsaroglu op 30.01.2012 om 13:59 in Algemeen
De film The Help is zondagavond in de prijzen gevallen bij de SAG Awards, de jaarlijkse prijzen van de acteursvakbond voor de beste acteerprestaties van afgelopen filmjaar.

De film van regisseur Tate Taylor won maar liefst drie prijzen, waaronder de belangrijke onderscheiding voor beste ensemble, maar ook die voor beste actrice (Viola Davis) en voor beste vrouwelijke bijrol (Octavia Spencer).

De beste mannelijke hoofdrol ging zeer verrassend naar de Fransman Jean Dujardin voor The Artist. Het leek erop dat George Clooney de gedoodverfde favoriet was voor de Oscar voor zijn rol in The Descendants, maar door deze belangrijke prijs liggen die kaarten nu weer anders.

The Help lijkt nu in een klap de belangrijkste uitdager voor grote favoriet The Artist bij de Oscaruitreiking. Dit komt doordat de meeste stemmers op de Oscars acteurs zijn. Dezelfde acteurs die The Help gisterenavond met prijzen hebben overladen.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Annefleur

Avatar

En terecht.. The Help is echt een geweldig mooie, soms zelfs ontroerende film!!! Met een humoristisch tintje hier en daar!!!

SJRSVLDT

Avatar

Annefleur "En terecht.. The Help is echt een geweldig mooie, soms zelfs ontroerende film!!! Met een humoristisch tintje hier en daar!!!"

Maar absoluut niet de beste film van het jaar. Er wordt geweldig geacteerd, Viola Davis zou de oscar moeten winnen! Maar de film op zich is niet de allerbeste.

FilmMaster

Avatar

Geen van beide is de beste film van het jaar.

Jonathancrane

Avatar

Toch zie ik liever The Help winnen dan The Artist. Maar mijn keuze blijft toch The Deschendants.

johanmeesters

Avatar

Opzich best nog wel spannend de Oscars van dit jaar, ik hoor steeds voorspellingen hier en daar naar verschillende films toe, zoals nu bij The Help.

Ben benieuwd of er dit jaar ook een grote winnaar zal zijn, dit was vorig jaar niet echt het geval want de twee grote winnaars van toen namen beide 'maar' 4 oscars mee naar huis.

hollywoodking

Avatar

Ik hoop dat The Tree Of Life gaat winnen. Maar de film is te goed dat ze het niet hebben begrepen.

Paranoid

Avatar

The Help vond ik echt een verschrikkelijke film. Alleen door het thema valt deze in de prijzen, want het acteerwerk was een ramp, het verhaal was op te huilen, het bericht dat ze proberen te vertellen is gewoon lachwekkend slecht. En het blijft te veel in de veilige zone, nooit durft het wat origineels in het thema te doen. Nee ik zie geen reden, anders dan het pretentieuze thema, waarom deze film een prijs zou moeten verdienen.

UndercoverPanda

Avatar

Toch zou ik mijn geld nog steeds inzetten op The Artist. Verder heb ik nog maar 2 van de 9 beste film nominaties gezien, dus nog niet echt een duidelijke favoriet.

FilmMaster

Avatar

hollywoodking "Ik hoop dat The Tree Of Life gaat winnen. Maar de film is te goed dat ze het niet hebben begrepen."

Ik ben het met je eens dat The Tree of Life moet winnen.Hij is zeg maar de beste en meest uitdagende film van 2011.De kans is zeg maar klein dat ie wint vanwegen de het mischien TE alternatieve karakter van de film,mischien zelfs TE alternatief dus voor de jury.

En ik heb gelukkig niks tegen alternatieve films,films die een totaal andere blik werpen op de dingen zoals je ze normaal gesproken verbeeld ziet worden in films.

FilmMaster

Avatar

Paranoid "The Help vond ik echt een verschrikkelijke film. Alleen door het thema valt deze in de prijzen, want het acteerwerk was een ramp, het verhaal was op te huilen, het bericht dat ze proberen te vertellen is gewoon lachwekkend slecht. En het blijft te veel in de veilige zone, nooit durft het wat origineels in het thema te doen. Nee ik zie geen reden, anders dan het pretentieuze thema, waarom deze film een prijs zou moeten verdienen."

Het zou inderdaad door alleen het thema zijn.De acteerprestaties waren inderdaad te zoetsappig.

benjamin

Avatar

hollywoodking "Ik hoop dat The Tree Of Life gaat winnen. Maar de film is te goed dat ze het niet hebben begrepen."


Van mij moet The Tree Of Life juist niet winnen: vond die film wel mooie beelden hebben, maar verder was hij absoluut niet zo super. Als ik het mij goed herinner, waren er ook veel negatieve reacties bij zijn debuut in Cannes. Dus liever geen Oscar voor beste film wat mij betreft en ik denk dat die kans zelfs vrij groot is.

Heeft er overigens absoluut niet mee te maken dat wie de film niet goed vindt hem per definitie niet heeft begrepen.

SJRSVLDT

Avatar

De cinematografie in 'The Tree of Life' is fenomenaal. Daar is dan meteen alles mee gezegd..

Jonathancrane

Avatar

SJRSVLDT "De cinematografie in 'The Tree of Life' is fenomenaal. Daar is dan meteen alles mee gezegd.."


Dat is ook het enige wat de film mee heeft, want Mallick vraagt namelijk vragen aan zijn publiek in de beelden die hij toont die hij zelf niet eens kan beantwoorden.

Het is onlogisch, en vooral rommelig gemaakt.

En ik vond The Thin Red Line geweldig, maar dit is weer het soort film dat beter kon gebruikt worden als een natuurdocumentaire !

NieuwsFilm

meest populair