Nikolaj Coster-Waldau verwikkeld in een rechtszaak met zijn ex-manager

Nikolaj Coster-Waldau verwikkeld in een rechtszaak met zijn ex-manager

''A Lannister always pays his debts...'' of toch niet?

Nikolaj Coster-Waldau, bekend als Jaime Lannister in de uiterst populaire serie Game of Thrones, waarvan het zevende seizoen momenteel draait, kan helaas op dit moment niet al te veel genieten van zijn succes in de HBO serie. Hij is namelijk in een rechtszaak verwikkeld tegen zijn ex-manager, Jill Littman en Impression Entertainment.

Toen Waldau Littman nog als manager had, moest hij haar 10 procent afstaan van zijn verdiensten. Ook al werken ze al een tijdje niet meer samen, Littman beweert dat Waldau haar nog steeds moet betalen. Waldau daarentegen, is het hier niet mee eens; volgens hem, wilden Littman en haar bedrijf dat hij een contract ondertekende, maar de acteur zegt dat hij dit nooit heeft gedaan aangezien ze tot een mondelinge overeenkomst konden komen. Littman heeft op haar beurt laten weten dat ze toch een paar door de acteur ondertekende contracten heeft uit 2011 en 2014 en dat in deze duidelijk staat dat hij haar hoort door te betalen, ook al zouden ze niet meer samen werken.

De 47-jarige acteur zegt dat dit valse papieren zijn. De enige contracten die hij volgens hem ondertekend heeft dienden ertoe zijn visa in orde te krijgen. De advocaat van de Deense acteur reageerde als volgt hierop: ''Mijn cliënt Coster-Waldau weet dat deze zogenaamde contracten nergens melden dat zijn betaling aan Littman bindend is'' maar een van de advocaten van Impression Entertainment had iets anders te zeggen: ''Coster-Waldau wist heel goed dat hij Littman moet blijven betalen voor zijn Game of Trones opbrengsten; dit liet hij haar nog weten in een e-mail twee jaar geleden, maar nu zegt hij in een keer dat het niet waar is. Littman heeft altijd geweldig werk voor hem geleverd, dat moet erkend worden''.

NieuwsFilm

meest populair