Status 'The Simpsons Movie 2': "We doen het niet voor het geld"

Status 'The Simpsons Movie 2': "We doen het niet voor het geld"

Keert deze geliefde animatiefamilie terug op het witte doek?

Het is inmiddels alweer tien jaar geleden dat de succesvolle The Simpsons Movie in de bioscoop verscheen. De film haalde niet alleen redelijk veel geld op ($527 miljoen), ook werd de animatieprent goed ontvangen door de critici (Rottentomatoes-score: 88%). Veel fans vragen zich dan ook af of er ooit nog een vervolg gaat komen op The Simpsons Movie. Het antwoord op die vraag lijkt 'ja' te zijn, maar er zitten wel veel haken en ogen aan!

Speciaal voor het 10-jarige bestaan van The Simpsons Movie werd regisseur David Silverman geïnterviewd door het blad Entertainment Weekly. Een van de vragen die wordt gesteld aan Silverman gaat over het mogelijke vervolg, of zoals Baby Maggie zelf als haar eerste woordje uitkraamt tijdens de aftiteling van The Simpsons Movie: "Sequel?"

"Ik ben zeker voorzichtig in mijn aanpak. Ik wil niet een te groot risico gaan nemen met het budget en ik wil ook niet dat we de film alleen maken met het idee om lekker veel geld te gaan verdienen," vertelt Silverman. "Ik wil dat het een geweldige film wordt. Persoonlijk hoeft deze sequel voor mij niet, tenzij het geniaal gaat worden."

Daarmee gooit Silverman de deur overigens niet gelijk dicht, want volgens de filmmaker wordt er wel degelijk gewerkt aan een tweede film. "We zijn nog steeds in de eerste, vage fase van de ontwikkeling. We wisselen weleens ideeën over en weer uit, maar iets concreets is er nog niet," aldus Silverman. Er is dus nog geen groenlicht gegeven voor The Simpsons Movie 2, maar ergens borrelt er wel wat in de creatieve kokers.

The Simpsons Movie was natuurlijk een verlenging van de onwijs populaire televisieserie over de bekendste animatiefamilie 'The Simpsons' ter wereld. De televisieserie verscheen voor het eerst in 1989 op de beeldbuis en draait inmiddels nog steeds. Ook worden er nog volop nieuwe afleveringen gemaakt, maar of we ook daadwerkelijk een tweede film mogen verwachten, is dus eigenlijk nog even een kwestie van gissen.

Zit jij te wachten op 'The Simpsons Movie 2' en ben jij een fan van deze grappige animatiefamilie? Laat het ons weten in de reacties!



NieuwsFilm

meest populair