Gwendoline Christie over achtergrondverhaal Captain Phasma in 'Star Wars: The Last Jedi'

Gwendoline Christie over achtergrondverhaal Captain Phasma in 'Star Wars: The Last Jedi'

Om het allemaal net iets minder vaag te maken daar in het grote heelal...

Veel fans hadden verwacht dat First Order-officier Captain Phasma, gespeeld door actrice Gwendoline Christie, een van de nieuwe grote slechteriken zou gaan worden in het in 2015 verschenen Star Wars: The Force Awakens. Dat bleek echter flink tegen te vallen, want Christies karakter had uiteindelijk maar weinig te doen op beeld. Star Wars: The Last Jedi gaat daar verandering in brengen, zo vertelt de actrice in een recent interview.

Captain Phasma is misschien niet de meest memorabele Star Wars-schurk aller tijden. Het gezicht van actrice Christie bleef de gehele film verscholen achter een masker en veel achtergrond kreeg haar karakter bovendien ook niet mee. In The Last Jedi gaat dit veranderen en krijgt Phasma meer te doen, hetgeen belangrijke redenen zijn voor Christie om terug te keren naar de populaire franchise. Het uitgebrachte boekje over Captain Phasma zal in ieder geval worden genegeerd.

Christie heeft samen met regisseur Rian Johnson mee mogen werken aan het achtergrondverhaal van de duistere Captain Phasma. "Rian en ik hebben lange gesprekken gehad over mijn karakter. We hebben veel ideeën uitgewisseld en hij was echt bereid om naar me te luisteren. Omdat ik getraind ben als actrice met de method-aanpak, kan ik mij goed inleven in mijn karakters en ze daardoor goed tot leven brengen," aldus Christie.

Christie is weer vanaf 13 december in de Nederlandse bioscopen te zien als Captain Phasma, vanaf dan draait namelijk het langverwachte Star Wars: The Last Jedi! Hieronder de eerste trailer!


Wat vond jij van Captain Phasma in 'The Force Awakens' en wil je graag meer van dit personage zien? Laat het ons weten in de comments hieronder!

NieuwsFilm

meest populair