James Franco over acteren, regisseren en zijn verslavingen

James Franco over acteren, regisseren en zijn verslavingen

Wat maakt hem blij tegenwoordig?

James Franco is overal. De 39-jarige Amerikaanse acteur, schrijver en regisseur zit niet stil en dat heeft een reden. Eerder onthulde hij als tiener een zware tijd te hebben gehad met drank en het verkopen van gestolen parfumflesjes. Voor het laatstgenoemde was hij zelfs gearresteerd. Het zorgde ervoor dat Franco nieuwe, minder vernietigende verslavingen op ging zoeken.

In het nieuwste blad van Out Magazine vertelt de acteur erover. "Momenteel leer ik surfen. Ook ga ik hiphop lessen nemen bij Dance Academy aan Hollywood Boulevard. Het is een soort therapie voor me. Ik ben aan een nieuw hoofdstuk van mijn leven begonnen. Eerst was ik erg verslaafd aan werken en andere dingen... Geen bedwelmende middelen. Dat heb ik al lang geleden achter me gelaten. Maar pas geleden ben ik dus mijn leven gaan veranderen en dit is een onderdeel van mijn therapie."

De aanpassingen zijn hem dierbaar. Franco kan het zeker wel gebruiken, gezien zijn verleden. "Ik heb een zeer verslavende persoonlijkheid. Toen ik een tiener was overwon ik een aantal verslavingen. Dat was toen ik begon met acteren, op mijn zeventiende. Ik wierp me er echt in en het werd op een gegeven moment mijn alles. Ik socialiseerde niet eens meer. En toen, na zo'n tien jaar, realiseerde ik me: 'Gast, ik ben zo depressief.' Aan de buitenkant ziet mijn leven er best goed uit, ik heb een carrière enzovoort. Maar ik voel me afgezonderd en eenzaam."

Het oppakken van nieuwe hobby's zorgt er niet voor dat we Franco minder op het witte doek of op tv zullen zien. Zo kunnen liefhebbers hem vanaf volgende maand in de HBO-serie The Deuce zien, waarin hij een tweeling speelt in de jaren 70 van New York. Het verhaalt volgt de opkomst van de porno-industrie. Voor de serie, die gemaakt is door The Wire en Treme-bedenker David Simon, mocht Franco zelfs een aantal afleveringen regisseren.

"Ik moet zeggen, van alle dingen die ik heb gedaan - en ik heb veel gedaan -, brengt het proces van regisseren het meeste plezier. Omdat je, je tussen allemaal verschillende, creatieve mensen bevindt. Maar nee, ik zal niet stoppen met acteren. De meeste acteurs bereiken een punt in hun leven waar ze herzien waar ze mee bezig zijn en waarom. En voor mij, nadat ik terug naar school ben gegaan en allemaal nieuwe dingen heb geprobeerd voor dit nieuwe hoofdstuk, zoals surfen en dansen, gaat het echt om langzamer worden. Je concentreren op minder dingen, maar wel intensiever en meer kwaliteitsgericht."

NieuwsFilm

meest populair