Belangrijke rol voor Ian McShane in 'Hellboy: Rise of the Blood Queen'

Belangrijke rol voor Ian McShane in 'Hellboy: Rise of the Blood Queen'

We zagen het karakter eerder in de vorige films van Guillermo del Toro.

Deadwood en American Gods-acteur Ian McShane is aan de cast van de nieuwe Hellboy-film toegevoegd, welke de naam Rise of the Blood Queen draagt. Deze wordt van de keer niet door Guillermo del Toro geregisseerd, maar door Neil Marshall (Doomsday). Ron Perlman, die twee keer de rode demonische held speelde, heeft plaats gemaakt voor Stranger Things-acteur David Harbour.

Volgens The Hollywood Reporter zal McShane optreden als het welbekende karakter professor Trevor Bruttehnholm, ook wel bekend als professor Broom. Hij is de pleegvader van Hellboy en een expert op het gebied van bovennatuurlijke/paranormale zaken. Voorheen werd het personage in de films tot leven gebracht door John Hurt, die begin dit jaar is overleden op 77-jarige leeftijd.

Mike Mignola, de bedenker van Hellboy, heeft samen met Andrew Cosby (tv-serie Eureka) en Christopher Golden het script geschreven. Het enige dat weggegeven is over het verhaal, is dat onze held het tegen een middeleeuwse tovenares zal opnemen die de mensheid wil uitroeien. Vermoedelijk gaat het om Nimue, die ten tijde van koning Arthur leefde. Tovenaar Merlijn vertelde al zijn geheimen aan haar. Nimue paste deze kennis toe om hem voor altijd op te sluiten. Omdat ze haar magie niet in de hand kon houden, werd ze tot waanzin gedreven. Ook was ze niet erg geliefd bij de andere heksen, die iets vreselijks met Nimue deden.

De camera's gaan in september aan. De cast en crew neemt o.a. op in het Verenigd Koninkrijk en Bulgarije. Hellboy: Rise of the Blood Queen, die volgens eerdere berichten veel gewelddadiger zal worden dan de andere twee titels, wordt gemaakt door Dark Horse Entertainment en Millennium Films. Ergens volgend jaar kunnen geïnteresseerden het gloednieuwe avontuur in de bioscoop zien.

Nimue

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair