Netflix gaat gebukt onder miljardenschuld

Netflix gaat gebukt onder miljardenschuld

Kan het zijn succes wel vasthouden?

Netflix levert elke dag weer nieuwe films en series. Het bedrijf steekt zelfs 6 miljard dollar in het maken van nieuwe content dit jaar. Maar dat heeft een grote prijs, blijkt nu. De L.A. Times meldt dat het streamingbedrijf een schuld van 20,54 miljard dollar heeft op dit moment. De verwachting is dat die schuld alleen maar blijft groeien.

Gelukkig voor Netflix hebben bedrijven wel nog vertrouwen in de dienst, mede door de constante groei van het aantal abonnees. Er zijn nu 104 miljoen betalende klanten, 25 procent meer dan een jaar geleden. De groei is dus groot en verwacht wordt dat Netflix te komende tijd alleen maar blijft groeien.

Maar om te groeien, zal Netflix meer en interessantere content moeten hebben dan concurrenten als Hulu en Amazon, die ook miljarden steken in nieuwe content. Geen wonder dus dat Netflix zo'n grote schuld heeft op dit moment, waar CEO Reed Hastings zich totaal geen zorgen over maakt. Hij zou juist met alle plezier grote schulden opbouwen, zolang dat maar leidt tot goede resultaten en meer abonnees.



NieuwsFilm

meest populair