Humor

Geliefde zin uit 'Thor: Ragnarok' trailer bedacht door ziek kindje

Aahw...

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jeffrey Kouters om 17:31 in Humor
Een van de meest geliefde zinnen uit de eerste trailer van Thor: Ragnarok blijkt niet in het script te hebben gestaan, maar te zijn bedacht door een ziek jongetje tijdens een setbezoek. Het jochie mocht de set van de aankomende Marvel-film bezoeken dankzij stichting Make-A-Wish.

Hoofdrolspeler Chris Hemsworth deelde dit mooie nieuwtje in een vraaggesprek met Entertainment Weekly. Hemsworth vertelt dat hij tussen de opnames door sprak met het jongetje, die een meesterlijke suggestie deed. De onderstaande zin, te horen in de eerste teaser trailer van Thor: Ragnarok, wordt door vele fans bestempeld als de leukste zin uit de hele video.

"Yes! We know each other! He's a friend from work" (Nederlandse vertaling: "Gelukkig! We kennen elkaar! Hij is collega van me!") is de iconische kreet die Thor blijmoedig door de gladiatorenarena van The Grandmaster (Jeff Goldblum) heen schreeuwt als hij oog in oog komt te staan met niemand minder dan Bruce Banner (Mark Ruffalo), ofwel het groene gevechtsmonster The Incredible Hulk, natuurlijk ook een lid van het The Avengers-superheldenteam.

Hemsworth kreeg toestemming om deze zin te mogen gebruiken. Zo'n 80% van Thor: Ragnarok blijkt geimproviseerd te zijn. Regisseur Taika Waititi blijkt zijn cast dus ontzettend veel vrijheid te hebben gegeven op de set, hetgeen kenmerkend is voor de regisseur. Niet elke acteur kan overigens even goed omgaan met die vrijheid. Ruffalo gaf bijvoorbeeld toe dat hij in het begin moeite had met de losse regisseur.

Thor: Ragnarok verschijnt op 26 oktober in de Nederlandse bioscoopzalen! Hieronder nog de eerste trailer, inclusief die iconische zin, waar dus een prachtig verhaal achter blijkt te schuilen!6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

BlackPowerWolf

Avatar

Hmm... Ik vond de trailer er eigenlijk wel gaaf uitzien en was ook blij dat Cate Blanchett een rol had, maar nu ik hoor dat 80% geïmproviseerd zal zijn vrees ik dat het misschien wel doorslaat naar de verkeerde kan. Er zal vast wel een script zijn met het verhaal etc. Ik vind de laatste tijd al dat de Marvel films een beetje tegenvallen.

Decepticon

Avatar

Imo worden de Marvel films juist steeds beter.

Maar zoveel improvisatie is idd afwachten wat daar uit komt, het kan idd doorslaan.
Ik dacht dat Waititi bekend stond om zijn type humor, maar het lijkt zo haast eerder dat hij geen humor heeft en dat de humor van de acteurs zelf moet komen.

Ik dacht dat die zin ook gewoon van Waititi en de schrijvers kwam.

Maar goed, ik maak me geen zorgen, alles ziet er tot nu toe fantastisch uit en ik heel erg naar de film!

benjamin

Avatar

Decepticon "Ik dacht dat Waititi bekend stond om zijn type humor, maar het lijkt zo haast eerder dat hij geen humor heeft en dat de humor van de acteurs zelf moet komen."
Dan nog moet hij zelf humor hebben voor z'n eigen rollen...

Maar ik denk dat dat verhaal van die 80% improvisatie toch een beetje overdreven geformuleerd is. En daarnaast, als dat z'n vaste methode is, is dat ook wat hij deed om Hunt For The Wilderpeople te maken en kan het dus prima uitpakken.

Timothy

Avatar

De film staat natuurlijk 100% vast. In de details zal veel improvisatie mogelijk geweest zijn (zoals in dialoog, veel verschillende dingen proberen), maar daar verandert het verhaal heus niet mee.

Pronk47

Avatar

80% zal wel 8% wezen denk?

Nature

Avatar

Geinig weetje.

nieuwslaatste nieuws