Selena Gomez beschermde zichzelf door in afgezonderde therapie te gaan

Selena Gomez beschermde zichzelf door in afgezonderde therapie te gaan

Gomez koos er bewust voor om te kunnen werken aan haar mentale gezondheid.

Je bent jong en succesvol, constant sta je volop in de schijnwerpers en er komt ontzettend veel op je af. Het leven van een wereldberoemde ster is niet altijd zo even makkelijk als het misschien lijkt. Ook de 25-jarige actrice en zangeres Selena Gomez (Bad Neighbours 2, The Big Short) ervaart al jaren die druk van het beroemd zijn en in oktober vorig jaar werd het haar allemaal even te veel, daarom besloot zij om een grote pauze in te lassen in haar carrière. Gomez vertelt openhartig over deze zware periode uit haar leven in het septembernummer van InStyle.

Vorig jaar was Gomez druk bezig met haar wereldtournee, toen het steeds slechter ging met haarzelf. Gomez kampte met oververmoeidheid, paniekaanvallen en onzekerheid. Ze besloot gehoor te geven aan deze signalen van haar lichaam en al haar geplande werkzaamheden te cancelen om rust te kunnen pakken. Gomez koos er vervolgens voor om in therapie te gaan om te kunnen werken aan haar mentale gezondheid. Uiteindelijk duurde deze opname zo'n drie maanden; een tijd die zij afgezonderd van de buitenwereld doorbracht.

"Ik heb drie maanden op het platteland doorgebracht om te kunnen werken aan mijn depressie. Ik volgde een speciale therapie met paarden om tot rust te kunnen komen. Ik deed m'n haar niet en heb zelfs al die tijd mijn telefoon niet aangeraakt. Het was zo mooi, maar ook ontzettend zwaar. Ik ben blij dat ik het heb gedaan," vertelt Gomez over de therapie die ze heeft gevolgd en nog steeds volgt. Regelmatig zoekt de ster nog eens iemand op voor een goed gesprek, maar Gomez benadrukt dat het nu goed met haar gaat.

Gomez is de laatste jaren erg open over haar geestelijke gezondheid en zet zich ook volop in om van het onderwerp een minder zwaar taboe te maken. Zo produceerde Gomez samen met haar moeder de onwijs succesvolle Netflix-serie 13 Reasons Why over een suïcidaal meisje. Oorspronkelijk zou dat een film worden waarin Gomez de hoofdrol zou vertolken, maar door allerlei redenen ging dat niet lukken en besloot Gomez het over een andere boeg te gooien.

Gomez is de laatste tijd dus weer lekker bezig. Hopelijk blijft ze zich fijn voelen!



NieuwsFilm

meest populair