Algemeen

Veel nieuwe onthullingen over 'Star Wars: The Last Jedi'!

En bekijk onthullende nieuwe foto's!

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 19:01 in Algemeen
Entertainment Weekly heeft weer een uitgebreide special over Rian Johnsons Star Wars: The Last Jedi. In dit artikel zetten we niet alleen allen foto's die in het kader van dat nummer vrijgegeven zijn op een rij, maar bespreken we ook alles wat we nu geleerd hebben over de volgende sagafilm!

Porgs, Caretakers & Ahch-To

Eindelijk is er een foto van de Porgs in de film. Ook hebben we iets meer details over de film. De nieuwe aliens wonen op Ach-To, samen met hun buurman Luke Skywalker (Mark Hamill) en zijn niet de enige wezens die leven op het eiland. Er zijn ook "visvogel" aliens die de naam The Caretakers dragen. Hieronder zie je een foto van een Porg met Chewbacca (Joonas Suotamo)


De Caretakers ze leven volgens Rian Johnson al duizenden jaren op Ahch-To. "Ze onderhouden in essentie de structuren op het eiland," aldus Johnson in een interview met EW. "Ze zijn allemaal vrouwen en ik wilde dat ze ergens zouden lijken op nonnen."


Praetorian Guards

Kan je je nog de bewakers van Palpatine herinneren uit Return of the Jedi? Die stonden er maar bij en deden niks. Dat moet blijkt uit een ander artikel op EW ditmaal anders worden. De volledig in het rood geklede krijgers zijn ditmaal sterker, beweeglijker en beschermen Snoke (Andy Serkis) daadwerkelijk. "De Praetorians, in mijn instructies aan [kostuumontwerper] Michael Kaplan schreef ik dat ze een stuk meer als samoerai moesten zijn. Ze zijn gebouwd om te bewegen, en je moet geloven dat ze ook het gevecht aangaan indien nodig. Ze moeten er gevaarlijk uitzien," aldus Johnson.


Je held ontmoeten

EW heeft ook een uitgebreid artikel over Luke Skywalker en Rey (Daisy Ridley). Eerst over Luke. Het eerste wat men deed, is kijken waarom hij zich verschuilt op dat eilandje. Dat doet hij niet omdat hij een lafaard is, maar omdat hij "gelooft dat dit het juiste is. En het uitzoeken daarvan is de reis voor Rey", aldus Johnson.

Mark Hamill liet al eens weten niet per se blij te zijn met de manier waarop zijn personage weergegeven werd. In de trailer heeft Luke het over het einde van de Jedi en dat vindt Hamill gedurfd, vooral "voor iemand die het symbool van hoop en optimisme was in de oorspronkelijke films. Hoe raakt iemand zo ver van zijn oorspronkelijke overtuigingen verwijderd? Dat is niet iets wat je in een middagje verzint en daar heb ik heel erg mee geworsteld."


Ook had Daisy Ridley iets geinigs te vertellen over waar Rey aan denkt als ze Luke dan eindelijk ontmoet. "Oh mijn god, die andere man die ik binnen een paar dagen al verloor, was een soort vaderfiguur. Nu is hij weg en zit ik opgescheept met deze norse man op een eilandje die me daar niet wil hebben." Dat ziet er dan ongeveer zo uit:


Finn & Rose

EW had natuurlijk ook een artikel over het vrolijkste duo in de film: Finn (John Boyega) en nieuwkomer Rose (Kelly Marie Tran). Zij beleven samen een avontuur en voor Rose is het alsof ze een held ontmoet. "Hij is een held voor mensen als Rose, die vechten voor het verzet, omdat hun huizen verwoest zijn door de First Order," laat Boyega weten. En Rose is volgens Tran "niet cool. Ze is niemand, een achtergrondspeler en juist dat maakt haar interessant. Ze is niet de beste, niet koninklijk, maar gewoon net als ieder ander."


Ondertussen leert Finn ook vliegen, zoals blijkt uit deze foto.


Canto Bight

De missie van Rose en Finn gaat naar de planeet Cantonica, waar zich het casinometropolis Canto Bight bevindt. We weten al dat het gaat om de elite van het universum, die niets meekrijgt van oorlog. "De hele stad is een soort luxeresort, dat gebouwd is op een verder verlaten en dorre planeet," aldus Johnson. "Het is als Vegas met aliens. Dus misschien is het net als Vegas."


Kylo Ren: De uitverkorene

Interessant is ook een opmerking over Kylo Ren (Adam Driver). Acteur Mark Hamill vertelde dat de grote fout van Luke is, dat hij hem als uitverkorene zag. "Luke geloofde dat zijn neefje de uitverkorene was, dus investeerde hij alles wat hij had in Kylo, zoals Obi-Wan met mijn personage deed, en hij wordt verraden, met tragische gevolgen. Luke voelt zich daar verantwoordelijk voor. Dat is het voornaamste obstakel dat hij heeft om zich weer bij de wereld te voegen en voor zijn plek in de hiërarchie van de Jedi, weet je wel? Het is die schuld, dat gevoel dat het zijn fout is, dat hij het duister in hem pas veel te laat opmerkte. Ik denk dat hij waarschijnlijk naar de horizon kijkt en wenst dat hij effectiever is, kan zijn wat Obi-Wan had gewild, maar het leven is imperfect en zonder conflict is er geen drama. Geloof me, je gaat veel conflict zien in The Last Jedi," aldus Hamill.


Supreme Leader Snoke

Van Snoke gaan we eindelijk meer zien, laat EW weten. Ook over Snoke leren we een paar dingen, maar niet alles. Johnson koos daarvoor om in lijn met de manier waarop de Emperor weergegeven werd te blijven: die leerden we ook niet kennen, tot de prequels er kwamen. "We zullen meer van hem zien en Andy Serkis krijgt veel meer te doen in deze film van in de vorige," vertelt Johnson. "En deze man is gewoon een natuurkracht." Het personage wordt volledig met CG gemaakt.


Uitgediepte mythologie

Ook lezen we dat de geschiedenis van de Jedi flink uitgediept wordt. De geschiedenis van de Jedi en waar de Orde begonnen is, leren we via muurschilderijen kennen. "Hopelijk wordt het leuk om te ontdekken in de context van de film. Mijn gedachte was, dat er een plek is die helemaal terug de tijd in gaat. Dat is waar de grotschilderijen zijn. De eerste ontwerpen waren van tempels, maar dat vond ik niet goed, ik wilde nog veel verder terug gaan. Kijken hoe ver terug we konden gaan en naar de fundering van dit alles kijken."


TIE Silencer

Dan is er nog een foto van de TIE Silencer, het nieuwe schip. Hieronder zien we dat het schip zich in gevecht bevindt en geflankeerd wordt door TIE Fighters.


Poe Dameron

Helaas geen informatie over Poe Dameron (Oscar Isaac) in dit artikel, maar wel een foto. Morgen zou er een artikel zijn over de band van Poe met Leia Organa (Carrie Fisher).


Ook is er een BHS-foto vrijgegeven. Van links naar rechts zien we producent Ram Bergman (die aan elke film van Johnson meewerkte), Rian Johnson en Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy.


Tot slot twee covers van EW.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Nature

Avatar

Ik denk dat dit wel 1 van de apartste SW films wordt en duister. Toffe foto's.

horizon

Avatar

Die Porg's zijn aangevraagd door de merchandise afdeling van Disney.

Blijft zonde dat er zoveel informatie wordt gedeeld. Ook in interviews.

Artificialis

Avatar

Weer meer van hetzelfde.. The Force Awakens en Rogue One hebben bewezen goede films te kunnen zijn zonder al teveel nieuwe ideeën. Maar de rijke fantasie van George Lucas wordt hier erg gemist.

Mav Damian

Avatar

Voelt als een déjà vu. Een uitverkorene gaat naar de donkere kant en vermoord alle jedi's alleen denkt Luke dat hij de uitverkorene is. Die Caretakers en Porgs doen mij denken aan Ewoks en Jar Jar Bings. *zucht*

GreenHornet

Avatar

deze film lijkt wel op Return of the Jedi

nieuwslaatste nieuws

meest populair