Celebrity

'Valerian'-regisseur Luc Besson vindt 'Captain America' pure propaganda

De Fransman blijkt superheldenfilms in het algemeen te haten.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jeffrey Kouters om 13:35 in Celebrity
De Franse regisseur Luc Besson heeft een bloedhekel aan superheldenfilms. In plaats daarvan steekt Besson liever zijn tijd in films zoals zijn eigen meesterwerkjes als Valerian and the City of a Thousand Planets en Lucy. In een recent interview moet vooral Marvel het flink ontgelden, en één karakter van de stripboekengigant in het bijzonder.

Besson is geen onbekende met het verfilmen van stripboeken. Onlangs verscheen zijn verfilming van het Franse stripboek Valerian nog in de bioscoop. Bessons prent werd niet alleen zeer matig ontvangen door critici, de film stevent ook nog eens af op een regelrechte megaflop.

Dit in tegenstelling tot het succes van de stripboekverfilmingen geproduceerd door Marvel en dat schijnt Besson absoluut niet te kunnen hebben. "Ik ben helemaal klaar met die superheldenfilms," begint de Fransman. "Tien jaar geleden was het misschien nog leuk met de eerste Spider-Man en Iron Man, maar na zoveel films vind ik het niks meer," vervolgt de duidelijk geïrriteerde Besson.

Besson koestert vooral diepliggende haatgevoelens voor één specifiek held uit de Marvel-stal, namelijk Captain America. De regisseur hekelt de propagandamachine die achter dit karakter zit. "Superheldenfilms moeten altijd de machtspositie en perfectie van Amerika tonen. Geen enkel land op de wereld zou komen aanzetten met 'Captain France' of 'Captain Brazil', daar is men te bescheiden voor. Behalve Amerika. Iedereen vindt hun propaganda normaal," aldus Besson.

Bessons commentaar klinkt een beetje zuur en overdreven voor iemand die zelf ook stripboeken verfilmt. Één ding is in ieder geval zeker: hij zal nooit meer een telefoontje krijgen van Marvel om eens een film voor hen te komen maken.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Hyenas

Avatar

We kunnen zeggen wat we willen maar over het propaganda gedeelte heeft hij gewoon 100% gelijk. Ook al waren de laatste 5 Luc Besson films niet om aan te zien.

weszz

Avatar

Bestaat Captain America al niet door inspiratie van een oorlog? Om zo als strip de mensen van Amerika wat te boosten? Kan het mis hebben...maar hij bestaat al zo lang, waarom komt hij nu met die haat? En dat heel toevallig nadat zijn film (weer) flopt. Als je het niet aan kunt, ga dan auto's wassen ofzo.

Mav Damian

Avatar

Is niet alleen maar bij superheldenfilms.

dakai-world

Avatar

No shit Sherlock. Cap. America is ook tijdens de Tweede Wereld-oorlog daadwerkelijk gebruikt als propaganda. Dusja...

GreenHornet

Avatar

ik hoop dat Thanos iedereen koud maakt

rainking

Avatar

weszz
Bestaat Captain America al niet door inspiratie van een oorlog?

Sterker nog! Captain America vocht al tegen de nazi's vóórdat Amerika zelf actief deelnam aan de oorlog.

Wel leuk dat Lucy genoemd trouwens, want dat vind ik eigenlijk niet meer dan een slechte superheldenfilm. En iedereen weet ondertussen wel dat "we gebruiken maar 10% van onze hersencapaciteit" een fabeltje is.

Steve-O

Avatar

Is het ook wel.

Los van dat is Besson helaas niet meer wie hij was. Ik moet Valerian anders wel nog zien maar dat gaat sowieso een blu-ray worden.

Master Of Films

Avatar

Speciaal voor weszz.
afbeelding zegt meer dan genoeg. ;)
En een plusje voor rainking mbt Lucy. Het maakt de film Limitless zo geloofwaardiger nadat je Lucy hebt gezien. Ja zo erg is Besson's Lucy.


incredible15

Avatar

Over dat Captain America gebeuren, mijn mening Is dat je het moet laten zoals het Is als je er over gaat zeuren maak je het erger dan dat het Is. Hij heeft ook wel gelijk over dat Propaganda maar Marvel is Amerikaans en niet Belgisch of Frans of wat dan ook. Vroeger las ik de comics ook en vond het helemaal geweldig en dat Is het Belangrijkste dat iets je kan vermaken. ;-)

SeanDeNiro

Avatar

Hij heeft 100% gelijk, jammer voor Filmtotaal die iedere shit superheldenfilm standaard 4 sterren geeft.

GreenHornet

Avatar

Marvel is altijd al Propaganda geweest

Frietgezicht

Avatar

Ach ja,ik heb de film niet gezien maar ze spreken in de ruimte zeker allemaal Engels in zijn nieuwe film?

horizon

Avatar

@ frietgezicht: nee, niet allemaal.

worship Mothra

Avatar

Luc Besson moet gewoon niet zo zeuren. Hij klinkt bijna alsof hij denkt dat de regering stiekem een vinger in de pap heeft. Gewoon van genieten ( als het je ding is ), anders links laten liggen en niet te serieus nemen. Doet Marvel waarschijnlijk zelf ook niet. Inhoudelijk bedoel ik dan, natuurlijk wel als product. Zo, dat lucht op, fijn weekend iedereen.

incredible15

Avatar

Worship mothra
Jij ook een fijn weekend!
Gr. Bram :-)

nieuwslaatste nieuws

meest populair