Zendaya maakt indrukwekkend politiek statement tijdens Teen Choice Awards

Zendaya maakt indrukwekkend politiek statement tijdens Teen Choice Awards

Spreek jezelf uit!

Gisteren werden de jaarlijkse Teen Choice Awards uitgereikt en een van de winnaars was actrice Zendaya Coleman, die een prijs voor de beste actrice uit een zomerfilm kreeg. Zendaya gebruikte haar bedankspeech om zich te richten tot de jeugd met een krachtige, politieke boodschap.

"Ik waardeer deze prijs echt enorm," zegt Zendaya voordat ze begint met haar statement. "Nu wil ik me wenden tot de jonge mensen in het publiek, luister naar me. Er is momenteel zoveel gaande in onze wereld, zeker ook in Amerika. Zorg dat je geschoold bent, zorg dat je luistert en oplet, zodat je zelf een mening kunt vormen," vertelt de actrice die Michelle speelt in Spider-Man: Homecoming.

"Wees ervan bewust dat je een stem hebt die je mag gebruiken wanneer je iets verkeerds ziet gebeuren. Jullie zijn de toekomstige wereldleiders! Jullie zijn degenen die de wereld beter gaan maken! Jullie zijn dus de toekomst, neem die taak alsjeblieft uiterst serieus!" roept Zendaya door de microfoon heen tijdens het gala. De ster hoopt natuurlijk dat haar miljoenen, veelal jonge fans naar haar zullen luisteren.

De krachtige speech van Zendaya volgt waarschijnlijk na de dramatische gebeurtenis in Charlottesville, Virigina, waar honderden witte nationalisten marcheerden door de straten om te protesteren tegen onder andere immigranten, joden en homo's. Een groep tegendemonstranten werd aangevallen door de ultra-rechtse groepering, waarbij er een dodelijk slachtoffer viel en meerdere gewonden. De actrice liet zich daar al eerder woedend over uit via Instagram.




NieuwsFilm

meest populair