'Wonder Woman 2' maakt Patty Jenkins best betaalde regisseuse ooit

'Wonder Woman 2' maakt Patty Jenkins best betaalde regisseuse ooit

Terug naar de wereld van princes Diana.

Een maandje geleden werd Wonder Woman 2 aangekondigd voor december 2019. Daarbij werd nog niet aangegeven dat Patty Jenkins zou terugkeren in de regisseursstoel. Deadline meent te weten waarom.

De kopvrouw van het succesvolle Wonder Woman van eerder dit jaar was namelijk nog in onderhandeling met Warner Bros. Het onderwerp van gesprek: de financiële bijsluiter. Het zou voor Jenkins uitmonden op een historische deal. Ze gaat namelijk net zoveel verdienen als dat een mannelijke collega zou krijgen na het afleveren van een dergelijke box office-hit. Jenkins heeft als vrouwelijk regisseur het record in handen als het gaat om de hoogste opbrengst aan de mondiale bioscoopkassa's.

Opvallend genoeg lag een tijdje terug al het salaris van hoofdrolspeler Gal Gadot onder een vergrootglas. De actrice zou slechts $600,000 hebben overgehouden aan de Box Office-kraker. Nu het eerste solo-avontuur van de 'Princess of Themyscira' al zo'n $800 miljoen heeft opgeleverd aan de wereldwijde bioscoopkassa's zal ook zij ongetwijfeld meer ontvangen voor het vervolg.

De tweede DC-film van 2019 staat gepland voor 13 december dat jaar.



NieuwsFilm

meest populair