Stan Lee wil film rond Silver Surfer

En wat is zijn favoriete Marvel-cameo?

Stan Lee, de 94-jarige man achter veel van de Marvel-personages die we nu op het witte doek kunnen zien, heeft een duidelijke wens. Hij wil graag een film rond Silver Surfer zien. Dat personage debuteerde in de Fantastic Four comics en werd bedacht door Jack Kirby. Oorspronkelijk was Lee behoorlijk sceptisch hierover, maar hielp Kirby uiteindelijk een nobele held te ontwikkelen die zichzelf opofferde om zijn thuiswereld te beschermen tegen Galactus.

Tijdens een interview met Syfy Wire vertelde Lee: "Hij is degene die ik het liefst wil zien. Hij is de meest filosofische van alle personages aan wie ik ooit gewerkt heb. En ik heb al een idee voor een cameo in die film!"

De eerste en enige keer dat de Silver Surfer in een live-action film te zien was, was in de film Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer. Daarin speelde acteur Doug Jones het personage en werd diens stem ingesproken door Laurence Fishburn. Daarna hadden de filmmakers grotere plannen met hem, maar kwamen die niet uit door het floppen van de film.

Of Lee zijn zin krijgt en er inderdaad een reboot komt, is maar de vraag. De rechten op de Silver Surfer zijn in handen van 20th Century Fox, dat er voorlopig niks mee lijkt te doen. In 2012 was er nog het verhaal dat Marvel Fox wel de rechten op Daredevil wilde laten houden, in ruil voor de rechten op Silver Surfer en Galactus. Officiële gesprekken zijn er nooit gevoerd naar het schijnt, dus het lijkt er niet op dat Lee voorlopig zijn zin krijgt.

Wel mag hij gewoon blijven opdagen in Marvel-films en ook daar vertelde Lee nog wat over, namelijk zijn favoriete cameo. "Mijn favoriete is als ik met Thor zit te drinken in de tweede Avengers-film," vertelde Lee. "Toen zat ik met hem aan een bar en was hij iets sterks uit Asgard aan het drinken en zei ik van: 'Hey, laat me een slokje drinken' en zegt hij: 'Nee, het is te sterk voor je.' Waarop ik zo reageer van, 'kom op!' Dus ik neem een slokje en in de volgende scène word ik weggedragen. De reden waarom ik dit een van mijn favorieten is, is omdat het de enige cameo is waarin ik twee scènes mocht doen. Ik denk dat ik zo meer een acteur word. Binnenkort heb ik drie scènes, dan vier en voor je het weet speel ik in mijn eigen film."

NieuwsFilm

meest populair