Doodsoorzaak van John Heard (72 jaar) openbaar gemaakt

Doodsoorzaak van John Heard (72 jaar) openbaar gemaakt

Een hartaanval, voortgebracht door een hartziekte.

Home Alone-acteur John Heard, die 21 juli in Californië gestorven is op 72-jarige leeftijd, is heengegaan aan de gevolgen van een hartaanval. Dat is eergisteren bekendgemaakt door een lijkschouwer uit Santa Clara. "Mr. Heard stierf door een plotse hartdood, ten gevolge van een atherosclerotische en hypertensieve hartziekte," aldus de patholoog via een verklaring.

In hetzelfde bericht wordt gemeld dat de kleine ingreep aan Heard's rug geen rol speelde in zijn overlijden. Zijn doodsoorzaak wordt omschreven als natuurlijk. De acteur, geboren in 1945 op 7 maart, werd op een vrijdag gevonden in een hotelkamer te Californië door een schoonmaakster. Op de woensdag daarvoor was hij geopereerd. Heard verbleef in het hotel om te herstellen. Dat is onthuld door zijn familie.

Er zijn ook onderzoeken gepleegd naar eventuele sporen van alcohol, drugs, medicijnen en of andere stoffen in zijn bloed, maar dit is niet openbaar gemaakt. John Heard trad op in meer dan 150 film en TV projecten. Hoewel hij maar in vijf afleveringen van The Sopranos te zien was, werd hij voor zijn rol als de corrupte rechercheur Vin Makazian beloond met een nominatie voor een Emmy Award. Samen met Jeff Bridges deelde hij het scherm in de thriller Cutter's Way uit 1981.

Het liefdesleven van Heard was een beetje wankelend. In totaal is hij drie keer getrouwd geweest. Met actrice Margot Kidder stapte hij in 1979 in het huwelijksbootje. Voordat de week voorbij was hielden ze het al voor gezien. Zijn huwelijk met Sharon Heard hield langer stand, van 1993 t/m 1996. De derde en laatste echtverbintenis was met Lana Pritchard - zij bleven langer dan zeven dagen bij elkaar, maar haalden niet de zeven maanden.

In totaal heeft hij drie kinderen gekregen, waaronder twee met Sharon: zoon Max en dochter Annika. Eerstgenoemde is helaas in december 2016 gestorven op 22-jarige leeftijd. Actrice Melissa Leo schonk Heard zijn eerste kind in 1987: zoon John.

NieuwsFilm

meest populair