Brad Pitt moet interieurontwerpster half miljoen dokken in voortslepende rechtsstrijd

Brad Pitt moet interieurontwerpster half miljoen dokken in voortslepende rechtsstrijd

Van je fans moet je het hebben...

De Franse interieurontwerpster Odile Soudant is in hevige juridische strijd met Brad Pitt en zijn ex-liefje Angelina Jolie verwikkeld geraakt, omdat Pitt nog een aantal rekeningen open heeft staan bij haar die hij weigert te betalen. Pitt probeert de boel ondertussen te sussen, maar de twee liggen dus behoorlijk in de clinch met elkaar.

In 2010 ontmoette Soudant de populaire acteur, die een groot fan bleek te zijn van haar werk. Pitt had net een nieuw landgoed aangeschaft in Frankrijk, met daarop meerdere huizen en een kasteel. Pitt huurde Soudant in om het lichtplan en het interieur te realiseren van de gebouwen. Er werd destijds bij de deal geen officieel contract opgesteld, maar in het begin betaalde Pitt wel gewoon keurig de rekeningen iedere maand volgens de designster.

Maar twee jaar na de start van het megaproject en vele miljoenen euro's verder, stopte Pitt ineens met de betalingen. Soudant zat met de handen in het haar, omdat de Française veel personeel had ingehuurd om de klus te kunnen klaren. Een gang naar de rechtbank was de enige optie voor de Franse ontwerpster. Pitt probeerde dit tegen te houden met mierzoete en slijmerige mailtjes naar Soudant. De Hollywoodster zag liever dat Soudant haar werk gewoon zou afmaken en dat ze zich niet druk zou maken om het geld.

Soudant zette echter haar aanklacht bij de rechtbank voort en leverde daarbij stapels bewijsmateriaal van de laconieke houding van Pitt aan. In maart dit jaar werd Soudant in het gelijk gesteld door een Franse rechter. Pitt en Jolie moesten Soudant direct 564.000 euro betalen, waarvan 60.000 euro reputatieschade was. Deze betaling is ook netjes voldaan door het beroemde stel.

Soudant is echter nog niet klaar met haar strijd. Volgens Soudant krijgt ze nog steeds niet genoeg waardering voor de prestigieuze herinrichting van het erfgoed en ondervindt ze ook psychische problemen door de twee - in haar ogen - wanbetalers.



NieuwsFilm

meest populair