The Making of Zwartboek

Zwartboek, de nieuwe van Paul Verhoeven, is een film waar vele Nederlandse filmliefhebbers naar uit zullen kijken. De regisseur vertrok na het maken van De Vierde Man in 1983 naar de Verenigde Staten waar hij zich toelegde op instant-klassiekers als RoboCop, Total Recall, Showgirls en Starship Troopers.

Maar de verloren zoon is dus weer terug. In Zwartboek belandt Rachel Steinn, een jonge joodse revuester, na een mislukte vluchtpoging aan het einde van de Tweede Wereldoorlog in het verzet. Haar groep gaat echter ten onder aan verraad, waar Rachel van beschuldigd wordt.

Wanneer de film exact uitkomt is nog niet bekend, maar inmiddels kun je op de officiële site wel de making-of videos kijken. Voor dit soort leuk materiaal schijn je tegenwoordig je adresgegevens achter te moeten laten, iets wat met Firefox op de FilmTotaal-mainframes ook nog eens onmogelijk bleek te zijn. Maar niet getreurd: inloggen kan met paul@zwartboekdefilm.nl en wachtwoord. De video staat onder Achter de schermen, bij deze week.

NieuwsFilm

meest populair