'Godzilla vs Kong' krijgt duidelijke winnaar

'Godzilla vs Kong' krijgt duidelijke winnaar

En wordt tegelijk emotioneel.

Regisseur Adam Wingard maakt momenteel persrondes voor Death Note, maar moet ondertussen uiteraard veel vragen over Godzilla vs. Kong beantwoorden. Hij vertelde onder meer dat er een echte winnaar komt in dat gevecht, en dat het een emotionele monsterfilm zal worden.

Tijdens een interview met ComingSoon vertelde Wingard dat de monsterfilm emotioneel moet worden. "Er zijn zoveel verschillende versies van Godzilla. Hij is schurk geweest, maar ook een van de goeieriken. Er is dus veel mogelijk, maar je hebt geen kernverhaal om vanuit te gaan. Tot nu toe doen ze het echter goed, gaan ze een goede richting op," vertelde hij. Die geconflicteerde natuur van Godzilla zal wat Wingard betreft vertaald worden in een duistere film, maar eentje die een balans zoekt en ook leuk is om naar te kijken.

Tegenover ScreenCrush vertelde Wingard namelijk dat zijn film wel een grootschalig gevecht toont. "Het wordt een gigantisch monstergevecht. Er zijn straks veel monsters te zien die het allemaal tegen elkaar opnemen. Maar uiteindelijk wil ik ook dat er een emotionele laag onder zit. Ik wil dat je emoties bij ze voelt, dat is ook wat ik denk dat het een coole film kan maken."

En tijdens een interview met Entertainment Weekly vertelde Wingard dat er een winnaar zal zijn na al die gevechten. "Ik wil dat er een winnaar is," aldus Wingard. "De oorspronkelijke film [King Kong vs. Godzilla uit 1962] was erg leuk, maar je voelt je wel teleurgesteld omdat de film geen definitief einde heeft. Mensen debatteren nu nog over de vraag wie er gewonnen heeft. Dus ik wil dat mensen als ze deze film gezien hebben, dat wel duidelijk zien."

Voordat Godzilla en King Kong het tegen elkaar opnemen, krijgen we eerst nog een vervolg op Godzilla (2014) te zien. Godzilla: King of the Monsters draait vanaf 21 maart 2019 in de bioscoop. Godzilla vs. Kong gaat op 28 mei 2020 in première.



NieuwsFilm

meest populair