George Clooney doneert $1 miljoen aan anti-haatfonds

De acteur en zijn vrouw doen een gulle gift ter bestrijding van haat.

Acteur George Clooney (Hail, Caesar!, Project T) heeft een gulle schenking van maar liefst $1 miljoen gedaan aan fonds dat zich inzet voor de bestrijding van extremistisch en racistisch geweld in Amerika. Clooney wil zo de strijd aangaan tegen de toenemende haat en intolerantie in het land.

Clooney's donatie komt als reactie op het dodelijke geweld dat werd gebruikt door rechts-radicale haatgroeperingen tijdens de demonstraties in Charlottesville. De Hollywoodster spreekt zich al jaren uit voor een gelijke behandeling van ieder mens op de wereld en hoopt met zijn geld de wereld te kunnen verbeteren.

"Wat er is gebeurd in Charlottesville, en ook in andere lokale gemeenschappen, vraagt onze collectieve saamhorigheid in de strijd tegen deze haat," vertelt Clooney in een statement aangaande zijn donatie. "Ik wil mijn stem laten horen in de voortdurende strijd voor gelijkheid. Er zijn geen twee kanten bij vooroordelen en haat," aldus de acteur.

Met zijn uitspraken uit hij kritiek op de mening van de Amerikaanse president Donald Trump. Trump beweerde namelijk dat er wel degelijke twee kanten zijn bij dit lastige vraagstuk, maar daar is Clooney het dus absoluut niet mee eens. In de Verenigde Staten schijnen zo'n 1600 extremistische groeperingen actief te zijn.

Begin deze maand doneerde Clooney ook al drie miljoen dollar voor het onderwijzen van kindvluchtelingen. Clooney zet zich dus echt volop in voor een betere wereld.



NieuwsFilm

meest populair