Neppe Robert Downey Jr.'s proberen geld af te troggelen van fans

Neppe Robert Downey Jr.'s proberen geld af te troggelen van fans

De superheld beschermt zijn fans tegen de gevaren van het internet.

Acteur Robert Downey Jr. (Avengers: Infinity War, Spider-Man: Homecoming) waarschuwt via Facebook zijn fans voor bedriegers die zich als hem voordoen en donaties vragen voor een zogenaamd goed doel.

Dankzij zijn enorm populaire status heeft Downey Jr. een groot aantal fans. Regelmatig zet de acteur zich ook in voor allerlei goede doelen. Zo kunnen mensen regelmatig geld doneren via een platform om bijvoorbeeld een ontmoeting met de acteur te winnen. Dit natuurlijk op basis van vertrouwen.

Internetcriminelen blijken hier echter misbruik van te maken en proberen door middel van nepaccounts uit naam van Downey Jr. geld van soms niets vermoedende fans los te troggelen. Meerdere mensen werden via een privéchat benaderd met de vraag of ze geld zouden willen schenken aan een goed doel. Een kwalijke zaak natuurlijk.

In zijn bericht op zijn Facebook-pagina schrijft Downey Jr. dat hij nooit zijn fans zal benaderen via een privégesprek en dat hij ook nooit individuele fans zou vragen om een donatie. Downey Jr. benadrukt ook dat hij dus alleen in het openbaar communiceert via zijn officiële, geverifieerde social media-pagina's. Oppassen dus!



NieuwsFilm

meest populair