Will Ferrell wordt een 100-jarige man die uit een raam klimt en verdwijnt

Will Ferrell wordt een 100-jarige man die uit een raam klimt en verdwijnt

Een donkere komedie die vergeleken wordt met klassieker 'Forrest Gump.'

Daddy's Home-acteur Will Ferrell gaat de hoofdrol spelen in het aparte The Hundred-Year-Old Man Who Climbed Out the Window and Dissapeared. De film met de lange titel wordt gebaseerd op de gelijknamige, Zweedse roman uit 2009. Deze is geschreven door Jonas Jonasson. Overigens is dit niet de eerste adaptatie van het schrijfwerk. In 2013 verscheen de Zweedse film, welke geregisseerd is door Felix Herngren.

Naast acteren treedt Ferrell ook op als producent, samen met Gary Sanchez Productions-collega's Jessica Elbaum en regisseur Adam McKay. De filmrechten van The Hundred-Year-Old Man zijn binnengehaald door CBS Films. Jason George, de producent van het derde en aankomende seizoen van Netflix-serie Narcos, zal het scenario klaarmaken.

Volgens The Hollywood Reporter zal de film ietwat op Forrest Gump lijken. We volgen Allan Karlsson, die op het punt staat zijn honderdste verjaardag te vieren. Er wordt een feestje gepland in het bejaardentehuis waar hij woont, maar daar moet hij niets van hebben. Hij mag wel honderd zijn, maar hij is nog steeds zeer levendig. Daarom klimt hij uit het raam en gaat ervandoor - naar het dichtstbijzijnde busstation. Vanaf dat moment raakt Allan betrokken bij een groots avontuur, bestaande uit moordlustige drugsdealers, een tas vol geld en een olifant.

Tijdens zijn avontuur ontdekken we meer over de geschiedenis van Allan Karlsson. Zo droeg hij een steentje bij aan het maken van de atoombom, werd hij goede vrienden met de 33ste Amerikaanse president Harry S. Truman en kende hij ook andere historische figuren zoals Jozef Stalin, Kim Jong-il en Mao Zedong. Allan wist ook het leven van Windston Churchill te redden, die het doelwit was van een moordaanslag.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair