Blu-ray

Blu-Ray Review: Resident Evil: Vendetta

De derde computergeanimeerde film in de reeks.

door Bram de Groot om 20:18 in Blu-ray
Regie: Takanori Tsujimoto, Alexander Von David | Cast (stemmen): Matthew Mercer (Leon S. Kennedy), Kevin Dorman (Chris Redfield), Erin Cahill (Rebecca Chambers), John DeMita (Glenn Arias), Fred Tatasciore (Diego Gomez), Cristina Valenzuela (Maria Gomez), Arif S. Kinchen (D.C.), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Bioscooprelease: geen

Naast dat er jarenlang losstaande Resident Evil-films verschenen, doken er ook enkele animatiefilms op. In tegenstelling tot de films met Milla Jovovich staan deze computergeanimeerde animatiefilms niet los van de games. Resident Evil: Vendetta is na Resident Evil: Degeneration uit 2008 en Resident Evil: Damnation uit 2012 een derde deel, met het personage Leon als voornaamste gezicht. Alle films verschenen direct op schijf.

In Resident Evil: Vendetta (FT Stercijfer = 5,8) laat een onbevreesde vijand uit wraak een dodelijk virus los. BSAA-kapitein Chris Redfield roept de hulp in van agent Leon S. Kennedy en professor Rebecca Chambers om de doodsboodschapper uit te schakelen en New York te redden.

Sony Pictures bracht Resident Evil: Vendetta onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief het bonusmateriaal.


Discs: 1 x Blu-Ray | Retail release: augustus 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 8712609641738 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De Blu-ray schijf van Resident Evil: Vendetta zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf verschijnt na het logo van Sony Pictures de trailers van Starship Troopers: Traitor of Mars en Underworld: Blood Wars. Daarna volgt het basic hoofdmenu.

Beeld

Uiteraard is Resident Evil: Vendetta geen grootse computergeanimeerde blockbuster. Toch zien de animaties er netjes uit en het geheel geeft aan dat we weer een stapje dichterbij een echt overtuigende "CG live action" zijn. In High Def pakt het geheel prima uit. De kleuren zijn futuristisch en sluiten prima aan op de games. Er is ook geen last van ruis of andere storende zaken. Nette schijf dus.

Geluid

Het geluid is standaard DTS-HD 5.1 en heel opvallend mag het geheel niet genoemd worden. Actiescènes zijn aardig, maar er is veel basis muzikale ondersteuning aanwezig en dit maakt het allemaal wat gemiddeld en niet uitdagend. De scènes met dialoog worden amper onderbroken door muzikale ondersteuning.

Bonusmateriaal

Ondanks dat dit een straight-to-dvd uitgave betreft, zijn er toch nog wat aardige extra's:

Audiocommentaar: Voor de fans is er een track met audiocommentaar van regisseur Tsujimoto, uitvoerend producent Takashi Shimizu en schrijver Makoto Fukami. De track is in het Japans, gelukkig met Nederlandse ondertiteling.

CGI to Reality: Deze tweedelige featurette (The Creature en Desinging Vendetta) van zo'n 24 minuten is eveneens Japans gesproken en ook nu is er gelukkig Nederlandse ondertiteling aanwezig. In de eerste wordt gekeken naar en gesproken over de creatie van het monster in Vendetta. De tweede geeft een blik op het algemene ontwerp op de animatiefilm, waarin ook gebruik werd gemaakt van Motion Capture. Fraai!

Motion Capture Set Tour with Dante Carver: In ruim 10 minuten neemt acteur Dante Carver een blik achter de schermen, en dan vooral bij het werk dat verricht wordt via motion capture. Dit allemaal om de personages menselijker te maken.

Stills en trailers: Naast een galerij met beelden uit de animatiefilm zijn er ook twee trailers te bekijken van de hoofdfilm.

Duidelijk voor de fans; nette, prima schijf

Resident Evil: Vendetta is duidelijk een hoofdstuk voor de fans van de games en de CG-animatiefilms. Het niveau ligt redelijk hoog, al blijft het duidelijk uit de computer getoverd. Het geheel heeft dan ook veel weg van de filmpjes in de videogames. De Blu-ray uitgave is netjes, met prima beeld en aardige extra's.2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

Ik hoop dat Vendetta gewoon een goede film is Smiley face De animatiefilms die de game volgen vind ik al stukken beter dan de live-action films met Jovovich.

Rich Art

Avatar

Het is een aardig filmpje, maar er wel echt één voor liefhebbers van de games. Het is overigens wel de minste van de drie animatiefilms.

NieuwsFilm

meest populair