Geen aanspraak op bevroren embryo's voor ex Sofia Vergara

Geen aanspraak op bevroren embryo's voor ex Sofia Vergara

Zal Nick Loeb ooit nog kinderen krijgen?

Hoewel het probleemgeval nog niet volledig opgelost is, heeft Modern Family-actrice Sofia Vergara een overwinning behaald omtrent de rechtszaken om haar bevroren embryo's. De 45-jarige Colombiaanse actrice was van medio 2012 t/m begin 2014 verloofd met zakenman Nicholas 'Nick' Loeb. Omdat ze nog niet helemaal klaar waren voor kinderen, besloten ze 16 november 2013 middels Vergara's eitjes en Loeb's zaad een tweetal embryo's te Californië in te vriezen. Helaas ging het tweetal op een gegeven moment uit elkaar en keerde Vergara de embryo's haar rug toe. Dat gold niet voor Loeb.

De 42-jarige Amerikaan gaf eerder aan dat twee ex-vriendinnen een abortus lieten plegen tegen zijn wil in. Daarom kon hij de embryo's niet in de steek laten. Een jaar na hun breuk besloot hij in de staat Louisiana, waar ze een tijdje hebben gewoond, papieren in te dienen om ervoor te zorgen dat hij de volledige voogdijschap over hun ongeboren kinderen zou krijgen. De zaak is nu door de rechter die ermee bezig was geseponeerd. Volgens de rechtspreker mag de beslissing niet in Louisiana genomen worden, omdat de embryo's in Califnornië gecreëerd zijn. Daarnaast hebben de 'ouders' geen permanente banden met de staat.

Overigens op de dag van het invriezen hebben zowel Vergara als Loeb documenten ondertekend waarin vermeld staat dat er niets met de embryo's mag gebeuren tenzij beide ouders een handeling goedkeuren. Het zijn deze afspraken die Loeb probeert te omzeilen via de rechtbank. De rechter voegde verder toe dat Loeb's aanklacht dubieus was ingediend, omdat in Louisiana de rechten gunstiger zijn voor ongeboren kinderen. Het is niet bekend of de zakenman opnieuw een aanklacht gaat indienen.

Via een verklaring heeft Vergara twee jaar geleden aangekondigd verder te zijn gegaan met haar leven en gelukkig is met haar man, acteur Joe Manganiello. Bovendien is Vergara al een moeder van haar 24-jarige zoon Manolo. Deze kreeg ze met haar eerste man, met wie ze op haar 18e trouwde. Ze bleven twee jaar bij elkaar.

Zoals boven vermeldt is het verhaal echter nog niet voorbij. Eind vorig jaar werd Vergara ook nog door een andere partij aangeklaagd, namelijk de embryo's zelf. Achter de vreemde actie zit James Charbonnet, die in de documenten de embryo's als aanklagers heeft opgegeven. Ze dragen de namen Emma en Isabella. De tenlastelegging wordt ook wel omschreven als een 'recht om te leven'-aanklacht. Charbonnet werkt niet samen met Loeb en wil dat de embryo's kunnen groeien d.m.v. een draagmoeder. Hoe deze juridische onderneming gaat uitpakken zal de tijd leren. Vermoedelijk niet positief, omdat ook deze aanklacht in Louisiana is ingediend.



NieuwsFilm

meest populair