Mark Hamill wil Donald Trump van Twitter af

Mark Hamill wil Donald Trump van Twitter af

De 'Star Wars' acteur roept fans op om zijn voorbeeld te volgen.

Mark Hamill heeft genoeg van Donald Trump; de bekende Star Wars acteur heeft daarom een flinke donatie gedaan aan de GoFundMe campagne om de President van de Verenigde Staten van Twitter af te krijgen. Het doel is om maar liefst een miljard dollar op te halen om zo aandelen van Twitter te kunnen kopen om op die manier Donald Trump officieel te weren van de sociale media site. De campagne heeft tot nu toe 'maar' 83,000 dollar bij elkaar gebracht, dus ze zijn er nog lang niet.

Toch hoopt GoFundMe hun doel zo snel mogelijk te bereiken: ''Donald Trump heeft al zo veel slechte dingen op Twitter geplaatst. Hij steunde extreem rechtse groepen en geweld tegen journalisten: zijn berichten doen het land geen goed en veroorzaken voor bepaalde mensen gevaarlijke situaties. Maar nog erger is dat hij het nu heeft over een nucleaire oorlog met Noord Korea, iets waar iedereen door geraakt zou worden. Het wordt tijd om hem van Twitter af te krijgen''.

Hamill is het hier mee eens en deelde de link van de donatie site op Twitter en vroeg aan zijn fans ook te doneren, zoals hij dat eveneens zelf al heeft gedaan: ''Laten we samen Twitter opkopen en Trump ervan af gooien. Mijn Armageddon-bezorgdheid groeit met de dag dus daarom droeg ik met mijn donatie maar al te graag aan deze actie bij!''. Het is niet de eerste keer dat Hamill zich negatief uitlaat over Trump; zo las hij een paar maanden geleden nog tweets van de President als the Joker, het personage aan wie hij al meerdere malen zijn stem verleende in de animatie-series.

NieuwsFilm

meest populair