Blu-ray recensie: 'Fast & Furious 8'

Blu-ray recensie: 'Fast & Furious 8'

Mooie uitgave van een prima actiespektakel.

Regie: F. Gary Gray | Cast: Vin Diesel (Dom), Jason Statham (Deckard), Dwayne Johnson (Hobbs), Michelle Rodriguez (Letty), Charlize Theron (Cipher) e.a. |Release: 13 april 2017 | Speelduur: 136 minuten
In april ging Fast & Furious 8 in première, dat in de Verenigde Staten de titel The Fate of the Furious kreeg. De film vormt het startschot voor een laatste trilogie in de saga rond Dom en zijn team. Maar een team lijkt de crew niet echt meer te vormen in deze film...

Centraal staat namelijk een mysterieuze vrouw, Cipher (Theron), die Dom (Diesel) weet te dwingen zich weer in de wereld van misdaad te begeven. De groep staat daarmee voor de grootste uitdaging ooit: in plaats van tegen een crimineel, moeten ze het tegen hun beste vriend opnemen, tegen de man die hen bij elkaar bracht. Dat brengt hen van de kust van Cuba naar de straten van New York en de ijzige vlaktes van de Barentszzee.

Met een verdienste van 1,2 miljard dollar, stelt The Fate of the Furious aan de wereldwijde box office in elk geval niet teleur. Het laat ook meteen zien waarom Universal Pictures meteen de volgende twee vervolgen groen licht gaf en ook actief werkt aan een reeks spin-offs in de franchise. Toch was de ontvangst minder goed.

Op RottenTomatoes staat dit achtste avontuur gemiddeld op een 6,1. Het is namelijk precies geworden wat we ervan zijn gaan verwachten. Een nieuw hoofdstuk in de franchise, weer met "overduidelijke chemie tussen de castleden en de over-the-top actie die fans zijn gaan verwachten." Het avontuur scoort op IMDb iets beter en staat daar op een 6,8 na 126.022 stemmen.

Bekijk de afbeelding
Media: 1x Blu-ray | Video: 2.40:1 | Audio: Engels DTS.x; DTS Surround 5.1: Frans, Spaans | Ondertiteling: Nederlands Engels, Frans, Spaans & meer | Retail release: augustus 2017 | EAN: 5-053083-120214 | Met dank aan: Universal Pictures
Fast & Furious 8 wordt aangeleverd in een standaard Blu-ray keepcase. Voorop zien we een van de posters, met daarop een toch behoorlijk gaaf beeld uit de film, van een onderzeeër met daarvoor wegrijdende auto's. Achterop een synopsis, technische details en de gebruikelijke overige informatie. Maak je de hoes open, tref je drie zaken aan. Uiteraard aan de rechterkant de Blu-ray met daarop de film en alle extra's. Verder zitten er links twee blaadjes, een met de twee UV-codes (zodat je de twee versies van de film online kan bekijken) en een reclameblaadje voor Fast & Furious Live, dat je doorverwijst naar een website.

Beeld en audio

Niet geheel verrassend is het feit dat Fast and Furious 8 een prima uitgave gekregen heeft. De beeldkwaliteit van de digitaal opgenomen film ziet er geweldig uit, dankzij de strakke gedetailleerde beelden en prachtige kleuren. Mooiste is wellicht dat elke locatie zijn eigen kleurtonen gekregen heeft, wat maar past bij die plek. Cuba is wat gelig, de Barentszzee is wat wit. Het geheel is haarscherp en de visuele effecten zien er strak uit.

Ook de DTS:X audio is goed, erg strak en klinkt behoorlijk agressief uit de luidsprekers. Vervelend is dat niet, de bombast past namelijk perfect bij deze film. Van de motoren van auto's die tot hun maximale kunnen gedreven worden, tot de dialoog en muziek, alles klinkt goed en dat maakt het een mooi geheel.

Extra's

Iets minder interessant zijn de extra's die UPI meegeleverd heeft. Centraal staat vooral The Cuban Spirit, die in acht minuten kijkt naar de prachtige opnames die men in Cuba mocht laten. Het is de eerste grote studiofilm die daar mocht opnemen, dus daar gaat men volop op in.

Iedereen is een familie, zoveel wordt duidelijk in In the Family. Het is wat afgezaagd, maar deze vier featurettes kijken naar de personages en hun onderlinge band. Aanvullend is er ook Car Culture, dat bestaat uit drie delen en kijkt naar de voertuigen in de film.

Die voertuigen worden gebruikt voor geweldige stunts en dat wordt uitgelicht in deze mooiere reeks featurettes: All About the Stunts. Tot slot zijn er nog twee langere versies van scènes in Extended Fight Scenes. Het gaat om de vechtscène in de gevangenis (3 minuten, 1 seconde) en het vliegtuig (2 minuten).

Mooie uitgave van een prima actiespektakel

Fast & Furious 8 biedt alles wat we zijn gaan verwachten van de franchise. Bombastische actie, een flinterdun plot en een film die vooral draait om familie en de waarden daarvan. Het geheel heeft een mooie Blu-ray uitgave gekregen, met twee versies van de film die je online kan kijken. Dat ziet er goed uit en klinkt fantastisch uit de luidsprekers. Ben je fan van de franchise, kan deze uitgave niet in je collectie missen.



NieuwsFilm

meest populair