Orkaan Harvey slaat toe, sterren slaan de handen ineen

Orkaan Harvey slaat toe, sterren slaan de handen ineen

Kevin Hart heeft goed initiatief; Sandra Bullock erg gul.

Vrijdagnacht sloeg orkaan Harvey in Texas toe en de gevolgen ervan zijn rampzalig; het was een van de hevigste stormen in de Verenigde Staten van de afgelopen tien jaar. Duizenden mensen zitten nog steeds zonder stroom, anderen zitten vast in verwoeste huizen en caravans en tot nu toe zijn er vijf mensen om het leven gekomen. Ook heeft de orkaan voor miljoenen dollars schade gezorgd, maar de nodige Hollywood-celebrities proberen nu op dat vlak te helpen.

Zo begon Kevin Hart de 'Hurricane Harvey Relief Challenge', waar iedereen aan kan doneren, al richt Hart zich voornamelijk tot andere bekendheden om zo snel mogelijk en zo veel mogelijk op te halen. Tot nu toe is hij goed onderweg; in minder dan drie dagen tijd heeft zijn organisatie zo'n 800.000 dollar opgehaald, waarvan 50.000 van Hart zelf zijn.

De nodige sterren accepteerden Hart's challenge; zo gaf Jennifer Lopez, de bekende popzangeres en actrice, 25.000 dollar, het bedrag dat Hart aan iedere bekendheid vraagt. Dwayne Johnson doneerde datzelfde bedrag en nogal wat zangers zoals Chris Brown, Beyoncé, Chris Young, George Strait en Katty Perry volgden zijn voorbeeld.

Toch is er altijd baas-boven-baas: Sandra Bullock doneerde maar liefst een miljoen dollar aan het Rode Kruis en zei dat iedereen een handje mee moet helpen: ''We hebben het nu niet over politiek, maar over het redden van mensen die nog vast zitten in twee en een halve meter water. Ik ben blij dat ik hier een bijdrage aan kan leveren en ik hoop dat iedereen dat doet''.



NieuwsFilm

meest populair