Alicia Vikanders Oscar reist over de hele wereld

Alicia Vikanders Oscar reist over de hele wereld

Maar niet met de Zweedse actrice zelf...

In 2016 werd Alicia Vikander (Tulip Fever, Tomb Raider) bekroond tot Beste Actrice tijdens de Oscars voor haar rol in The Danish Girl. Veel waarde lijkt Vikander echter niet te hechten aan dit normaliter zo felbegeerde beeldje, want na die magische avond heeft ze haar award niet meer gezien.

"Recent ben ik verhuisd naar een nieuw adres en omdat ik de afgelopen jaren bijna dag en nacht aan het werk was, heb ik het Oscar-beeldje meegegeven aan een vriend uit Los Angeles," vertelt Vikander in een interview. Er lijkt dus geen sprake van ondankbaarheid te zijn, maar dit kwam gewoon praktischer uit bij Vikander.

De Zweedse actrice heeft gelukkig wel een goede langeafstandsrelatie met haar Oscar. "Het dochtertje van die vriend gebruikt 'm als reisknuffeltje en regelmatig krijg ik daar foto's van toegestuurd. Er wordt dus goed voor gezorgd," besluit Vikander.

Nu Vikander een nieuw optrekje heeft gevonden, neemt ze haar Oscar misschien wel weer in huis. Ze is in ieder geval van plan om het beeldje ook binnenkort nog eens een keer mee te nemen naar haar familie in Europa. "We zien het wel," zegt Vikander nog over haar over de wereld reizende prijs.



NieuwsFilm

meest populair