Poll

De zes Stephen King-films die je moet zien!

Er is zoveel keuze.

door Bram de Groot om 23:49 in Poll
Ondertussen draait IT in de bioscoopzalen, en met veel succes. De verfilming van Stephen King zou zomaar uit kunnen groeien tot de financieel succesvolste King-film. In het verleden waren er meer successen. Met de POLL van verleden week keken we naar zijn beste 15 films. Hieronder de uitslag, met de zes films die van jullie de meeste stemmen kregen en duidelijk gezien moeten worden.

1. The Shawshank Redemption (41%)
Geen compleet onverwachte titel op de eerste plaats. De film van Frank Darabont, gebaseerd op het korte verhaal Rita Hayworth and The Shawshank Redemption, staat immers op de eerste plaats in de IMDb Top 250. Een financieel succes was de niet-horrorfilm niet, aangezien de film flopte tijdens de eerste release. Nadat de $25 miljoen kostende film voor meerdere Oscars werd genomineerd kwam de teller uiteindelijk uit op $58 miljoen. Oscars werden overigens niet gewonnen.


2. The Green Mile (18%)
Niet lang na The Shawshank Redemption verscheen opnieuw een film gebaseerd op een gevangenisverhaal van King, opnieuw geregisseerd door Darabont. Met Tom Hanks en wijlen Michael Clarke Duncan in de belangrijkste rollen werd de fantasy-misdaadfilm een succes. De box office score kwam uit op bijna $300 miljoen, maar opnieuw werden er geen Oscars gewonnen, ondanks vier nominaties.


3. The Shining (17%)
Ondanks dat Stephen King niet compleet achter deze verfilming van wijlen Stanley Kubrick staat, is het wel een klassieker. Al is het alleen al om enkele historische scènes en one-liners van onder meer Jack Nicholson. Denk maar aan 'Here's Johnny' en 'Redrum'. De critici waren in eerste instantie niet onder de indruk en er waren zelfs twee nominaties voor Razzie Awards, voor de regie en actrice Shelley Duvall. Tegenwoordig heeft de film een behoorlijke status. De film staat niet voor niets op plek #60 in de IMDb Top 250.


4. The Mist (7%)
Deze meer recente verfilming, opnieuw van Frank Darabont, werd prima ontvangen door de critici en was financieel gezien een bescheiden succes. De horrorfilm draait dan wel om de monsters die in de mist leven, maar de focus ligt veel meer bij de relaties tussen de verschillende personages. Opvallend was ook het alternatieve einde dat Darabont introduceerde. Iets dat werd bejubeld door King.


5. Stand by Me (4%)
Opnieuw een film zonder horror; de film werd gebaseerd op het boek The Body uit 1982. Met rollen voor onder meer de jonge Kiefer Sutherland, Corey Feldman en wijlen River Phoenix wist de film van Rob Reiner de harten te stelen van heel wat filmliefhebbers. De interactie tussen de kinderen werd bejubeld en nog steeds worden films geïnspireerd door de aanpak. Er was een Oscarnominatie voor het script en Stand by Me staat op plaatsje 193 in de IMDb Top 250.


6. Misery (4%)
Misschien wel een van de meest beklemmende Stephen King-verfilmingen tot op heden, en met een voortreffelijke rol voor Kathy Bates. De film werd geregisseerd door Stand by Me-kopman Reiner en de psychologische thriller werd een bescheiden succes. Bates kreeg geheel terecht een Oscar voor Beste actrice.17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

Had misschien nog net wat meer stemmen voor The Shining verwacht maar verder een heel logische uitslag met zes topfilms.

ThomasOMalley

Avatar

Hij staat wat laag, maar fijn dat Misery een plekje heeft gekregen.

Master Of Films

Avatar

Correct me if I'm wrong. Uit de Stephen King film catalogus is Misery is de enige Oscar winnaar dankzij Bates. Volgens mij. Uit deze top 6 had daar best wel meer Oscars weg gegeven mogen worden.

McGraig

Avatar

Ik vind The Shining verreweg het beste maar eigenlijk zijn ze allemaal wel goed. Alleen Stand by me vind ik wat flauw. Oh ja...... Maximum overdrive mis ik :p

Sunspot

Avatar

Allemaal gezien behalve 'Stand by me'.

The Mist nr. 1 voor mij, topfilm

ThomasOMalley

Avatar

Haha je vindt Stand by Me flauw, maar mist Maximum Overdrive...

McGraig

Avatar

@ThomasOmalle.... was ook sarcastisch uiteraard qua Maximum Overdrive. Een intens belachelijke film

Master Of Films

Avatar

Maximum Overdrive valt bij mij onder "it's bad it's good" ;)

John Wayne

Avatar

Er zijn trouwens 2 versies van Kubrick's Shining. In de VS is de film 144 minuten lang. De Europese versie is slechts 119 minuten. Persoonlijk vind ik de VS-versie beter, die is daar ook op dvd uitgebracht. Hier in Europa bevat zelfs de blu-ray alleen de verknipte versie.

ThomasOMalley

Avatar

@McGraig (nu de juiste spelling) dat dacht ik al ;)

ThomasOMalley

Avatar

@McGraig (nu de juiste spelling) dat dacht ik al ;)

Ed Crane

Avatar

John Wayne "Er zijn trouwens 2 versies van Kubrick's Shining. In de VS is de film 144 minuten lang. De Europese versie is slechts 119 minuten. Persoonlijk vind ik de VS-versie beter, die is daar ook op dvd uitgebracht. Hier in Europa bevat zelfs de blu-ray alleen de verknipte versie."

Technisch gezien zijn er zelfs drie versies.

SuPa

Avatar

The Mist....er wordt zo overdreven gereageerd door de karakters in de film. Constant lopen ze te schreeuwen.
Het is voor de rest wel een aardig film, maar top? nee.

Goku32

Avatar

Waarom word

SILVER BULLET
ATM
PET SEMETERY
CUJO
CHRISTIEN
ER NIET BIJ GEZEGT WEL VREEMD WANT DAT ZIJN OOK GEWELDIGE FILMS

Goku32

Avatar

Master of films je hebt gelijk maximum overdrive is een geweldige film. En de steven king versie van de shinning was echt heel slecht vond ik

NieuwsFilm

meest populair