Guillermo del Toro over status stop-motion 'Pinocchio'-film

Guillermo del Toro over status stop-motion 'Pinocchio'-film

De jolige Mexicaan wil de film nog steeds maken, maar krijgt de financiën maar niet rond.

Guillermo del Toro's nieuwe romantische fantasy-film The Shape of Water kan weliswaar rekenen op lovende kritieken, maar dat betekent niet dat de regisseur nog steeds obstakels moet overkomen om bepaalde passieprojecten te kunnen realiseren. Een van deze projecten die al langere tijd wordt ontwikkeld is een stop-motion versie van Pinocchio, die del Toro samen met auteur Gus Grimly en Fantastic Mr. Fox-animatieregisseur Mark Gustafson zou maken.

Het project leek de goede kant op te gaan; Daniel Radcliffe, Tom Waits en Christopher Walken werden alle genoemd voor rollen en Nick Cave zou de muziek componeren. Toch leek het er uiteindelijk niet te komen. Del Toro verzekert Indiewire echter dat dit niet het geval is. De film staat klaar in de startblokken, maar er is geld nodig:

"Ik ben al tien jaar op zoek naar een financier voor de film. We hebben de poppen en het ontwerp, maar uiteindelijk zijn geen van de films die ik wil maken makkelijk om daadwerkelijk gemaakt te krijgen. Niemand wilde bijvoorbeeld superheldenfilms maken toen ik Hellboy ging maken en niemand maakte monsterfilms toen ik Pacific Rom maakte. Toen ik Pinocchio oorspronkelijk wilde maken, kreeg ik bezorgde telefoontjes omdat de film zich afspeelt tijdens de opkomst van Mussolini en de film een antifascistische ondertoon heeft. Als je dus 35 miljoen dollar ergens hebt liggen en een Mexicaan blij wil maken, dan hoor ik graag van je."

Del Toro heeft eerder laten weten heel wat interessante elementen toe te voegen aan de film; zo gaan we hallucinaties over zwarte konijnen zien en zou de Blauwe Fee eigenlijk de geest van een dood meisje zijn. Het project moet niet verward worden met andere Pinocchio-films die worden ontwikkeld, zoals een door Sam Mendes geregisseerde Disney-film en een mogelijk door Paul Thomas Anderson geregisseerde film met Robert Downey Jr. als Gepetto.

NieuwsFilm

meest populair