Tim Curry kan niet wachten om nieuwe Pennywise te zien

Tim Curry kan niet wachten om nieuwe Pennywise te zien

Curry heeft tot nu toe veel lof voor zijn opvolger!

Vanaf deze week kunnen we weer gaan griezelen in de filmtheaters met de nieuwe versie van Stephen Kings It. Iconisch in deze film wordt ongetwijfeld het personage Pennywise The Dancing Clown, gespeeld door Bill Skarsgård. Velen zullen zich het doodenge personage nog wel herinneren dankzij de alom geprezen invulling van de rol door Tim Curry in de gelijknamige miniserie uit 1990. Curry deelt nu zijn mening over zijn opvolger!

"Goed, ik vind Bill Skarsgård erg tof. Hij is erg slim. Het wordt interessant om te zien wat voor clownsgezicht hij op zal zetten, omdat het absoluut geen doorsnee clown is. Ik heb de trailer gezien en je kunt hem niet echt zien. Ik kan niet wachten om de film te zien! Bill is heel goed!" aldus Curry. Curry hoopt ook dat de makers het einde aan gaan passen. "Op het laatst veranderde ik in een soort gigantische spin en dat was niet bepaald eng."

Ook Charlie Adler, stemacteur en een goede vriend van Curry, heeft iets te zeggen over de nieuwe It. "Ik denk dat de film vandaag de dag, zeker met al die effecten, een totaal andere ervaring wordt. Ze doen zoveel meer. Wie weet. Echter, soms gaat het spel van een acteur verloren door al de techniek," zegt Adler. Adler heeft natuurlijk wel een punt, maar zeker in de laatste promotiebeelden is te zien dat Skarsgårds spel waarschijnlijk erg indrukwekkend wordt.

Skarsgård heeft in een recent interview ook verteld over zijn invulling van de klassieke rol. "Het was voor mij altijd een belangrijke opdracht om een duidelijke nieuwe invulling te geven aan het personage It," vertelt Skarsgård. "Ik ben min of meer opgegroeid met de Pennywise van Tim en ben een groot fan van hem als acteur, dus in mijn voorbereiding voor deze rol besloot ik dat mijn Pennywise compleet anders en origineel moest zijn. Ik denk dat we daarin zijn geslaagd, dus het is niet echt nodig om mij en Tim met elkaar te vergelijken," vervolgt Skarsgård.

It, geregisseerd door Andres Muschietti, verschijnt op 7 september in de bioscoop! Hieronder nog een trailer! Tip: niet kijken in het donker als je alleen thuis bent!



NieuwsFilm

meest populair