Geen Mutt Williams in 'Indiana Jones 5'

Geen Mutt Williams in 'Indiana Jones 5'

De zoon van Indiana Jones speelt dus geen rol.

Niet iedereen was een fan van Mutt Williams, het personage van Shia LaBeouf in Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull. Daarom heeft Disney dan ook besloten dat hij niet terugkeert. Dat laat scenarioschrijver David Koepp weten. Niks, opvolger voor Indiana Jones dus, maar we krijgen gewoon een echte Indiana Jones 5.

"Harrison speelt Indiana Jones, dat kan ik met zekerheid zeggen... en het personage van Shia LaBeouf zit niet in de film," aldus Koepp. Maar de status van het project? "We werken eraan. Maar als het aankomt op de begindatum, dat is aan Mr. Spielberg en Mr. Ford... Ik weet dat we een script hebben waar we grotendeels tevreden over zijn. Maar uiteindelijk, zal het werk altijd doorgaan en neemt Steven [Spielberg] eerst The Post op... Als de sterren goed staan, wordt dit hopelijk zijn volgende film."

Ondanks dat Mutt er dus niet in voorkomt, wil Disney wel meer films laten maken in de franchise. Oorspronkelijk werd Mutt - de zoon van Indiana Jones en Marion Ravenwood, geïntroduceerd als opvolger van Indiana, iemand die latere films zou kunnen dragen. Dat lijkt dus niet zo te zijn. Zeker is bijvoorbeeld dat Indiana Jones niet doodgaat, dat wil Steven Spielberg niet.

Wat het plot betreft, weten we eigenlijk nog niets over de nieuwe Indiana Jones-film. Disney-CEO Bob Iger vertelde in elk geval dat het een reboot, maar ook een voortzetting is, uiteraard met Indiana Jones, en een grotere toekomst. Natuurlijk is er ook een MacGuffin in de nieuwe film: "Een waardevol artefact waar iedereen naar op zoek is."

De release staat gepland voor 10 juli 2020, met Harrison Ford wederom in de titelrol.



NieuwsFilm

meest populair