Reese Witherspoon wil dat romantische komedies veranderen

Reese Witherspoon wil dat romantische komedies veranderen

"Ik geloof dat mensen wel weten dat niet ieder leven een gelukkig einde heeft."

Mensen die graag naar actrice Reese Witherspoon kijken zullen eind oktober de kans krijgen om haar wederom op het witte doek te zien. Ze speelt de hoofdrol in de romantische komedie Home Again van regisseuse Hallie Meyers-Shyer. Wat de 41-jarige Amerikaanse tot het project aantrok was het verhaal, want Witherspoon vindt dat het genre moet veranderen en dat is wat Home Again kennelijk doet. Grote leeftijdsverschillen tussen geliefden worden door de film misschien acceptabeler.

In de film speelt ze Alice Kinney, een veertiger die pas is gescheiden en weer met haar twee dochtertjes terug naar haar woonplaats Los Angeles verhuist. 's Avonds laat, wanneer ze aan het stappen is en haar verjaardag viert, ontmoet Alice drie ambitieuze, jonge filmmakers. Ze zijn blut en hebben een slaapplaats nodig. Alice staat het drietal toe om tijdelijk gebruik te maken van de logeerkamer, maar de afspraak pakt op onverwachte wijze uit wanneer ze voor de dertien jaar jongere Harry valt. En dan staat haar ex-man opeens op de stoep, bereid om het weer goed te maken.

De actrice legde aan The New York Times uit waarom romkoms niet meer zo doeltreffend zijn de laatste tijd. "De romantische komedie, zoals die vijftien jaar geleden bestond, is gewoon niet meer uitvoerbaar. Ik geloof dat mensen wel weten dat niet ieder leven een gelukkig einde heeft. En je zal ze geen idee opdringen over wat romantiek is. Daarnaast weten mensen dat hun levens niet per se gedefinieerd worden door een romantische relatie die al hun problemen oplost. Maar ik zie deze film niet als een romantische komedie, maar als een moderne komedie."

Volgens Witherspoon zien we in Home Again de eerste keer dat een oudere vrouw aanpapt met een jongere vent. "Ik weet niet of ik zoiets eerder op film heb gezien waarbij de vrouw niet overkomt als één of andere griezelige aanrander. Alice is gewoon een vrouw en ze voelt zich aangetrokken tot een 27-jarige man. Ik dacht, waarom zien we dit voortdurend met mannelijke hoofdrolspelers, maar nooit een vrouw in deze positie? Ik ben met jongere mannen uit geweest, maar ik heb daar nog nooit een film over gezien."

"Het werd me gewoon opeens duidelijk dat we meer perspectieven in films nodig hebben, verschillende stemmen die deze verhalen vertellen," eindigt de actrice. "Hoe zal de samenleving anders veranderen? Hoe veranderen we het gesprek dat we voeren als we continue verhalen horen van dezelfde, demografische stemmen?"



NieuwsFilm

meest populair