Rian Johnson en J.J. Abrams kandidaten voor regie 'Star Wars: Episode IX'

Rian Johnson en J.J. Abrams kandidaten voor regie 'Star Wars: Episode IX'

Gaat Disney dan toch voor beproefd?

Met het plotselinge vertrek van Colin Trevorrow als regisseur van Star Wars: Episode IX, wordt meteen gekeken naar mogelijke opvolgers. Volgens Deadline en ook THR-journalist Borys Kit, worden er gesprekken gevoerd met J.J. Abrams en Rian Johnson.

Beiden regisseerden al eens een Star Wars-film, dus zouden een prima en veilige keuze zijn voor de regie van de afsluitende film van de nieuwe trilogie. Disney en Lucasfilm hebben momenteel niet de beste relatie met regisseurs en sturen er regelmatig weg. Denk maar aan Gareth Edwards die ineens minder te doen had op de set van Rogue One (toen Tony Gilroy) het project mocht afmaken). Of recent nog regisseurs Phil Lord en Chris Miller, die door Ron Howard vervangen werden bij Han Solo. En zelfs Josh Trank die weggestuurd werd na problemen op de set van blockbuster Fantastic Four.


Duidelijk is in elk geval dat Disney en Lucasfilm een zeer strikte visie hebben op wat er met Star Wars mag gebeuren en wat niet. Marvel - ook een Disney-dochter - doet iets soortgelijks en stuurt ook vaker regisseurs weg als die teveel een eigen visie willen implementeren.

Nu overweegt Disney dus om voor Abrams of Johnson te gaan - al zijn er nog geen officiële afspraken gemaakt. Wie van de twee zie jij liever nog een Star Wars-film regisseren?

panel management


NieuwsFilm

meest populair