Celebrity

Enorme flop 'Valerian' laat koppen rollen bij betrokken productiebedrijf

Edouard de Vesinne kan zijn koffers pakken en doorrollen naar zijn eigen productiebedrijf.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jeffrey Kouters om 10:02 in Celebrity
Een van de grootste flops van de afgelopen maanden is ongetwijfeld Valerian and the City of a Thousand Planets van regisseur Luc Besson. Niet alleen werd de film matig ontvangen door de critici (Rottentomatoes.com-score: 51%), ook het publiek was niet warm te krijgen voor Bessons nieuwe prent. In de filmindustrie moet vooral geld worden verdiend natuurlijk, daarom is het ook niet gek dat er nu koppen moeten rollen na het floppen van Valerian.

Edouard de Vesinne, CEO van regisseur Bessons productiebedrijf EuropaCorp, is weggestuurd door de raad van bestuur. De Vesinne werd weggestemd door de leden wegens het falen van het $180 miljoen kostende Valerian. Althans, dat is wat boze tongen beweren na het vertrek van De Vesinne bij het Franse productiebedrijf. Bessons epische sci-fi film haalde zo'n $211 miljoen op aan de wereldwijde Box Office en draaide dus flink verlies. Ook boekverfilming The Circle (2017), geproduceerd door EuropaCorp, wist geen winst te draaien. Het bedrijf verkeert dus in zwaar weer.

De officiële verklaring van EuropaCorp is dat De Vesinne vertrekt omdat hij zijn verplichtingen bij het bedrijf niet langer meer kan combineren met zijn werkzaamheden voor zijn eigen productiebedrijf Incognita. Wel zou EuropaCorp graag willen blijven samenwerken met De Vesinnes Icognita. Echter lijkt het nog wel de vraag of EuropCorp überhaupt veel zal produceren in de toekomst, met een verlies van zo'n $136 miljoen in het laatste fiscale jaar.

De Vesinne was eigenlijk nog maar een klein jaartje actief bij EuropaCorp, dus zijn ontslag komt vrij snel. Wie zijn opvolger wordt, is nog niet bekend.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Banned

Avatar

Ik dacht dat Valerian niet kon floppen filmtotaal ?

MovieWanker

Avatar

Besson is zelf verantwoordelijk voor dit gedrocht! En niemand anders.

horizon

Avatar

@ Banned, dat was de titel inderdaad. :)

Maar hierdoor zijn gewoon veel subsidies een zwarte put ingevlogen en afhankelijke bedrijven dee geen subsidie krijgen alsnog de dupe.

Ik vond Valerian trouwens vrij vermakelijk.

Ed Crane

Avatar

Ja iemand moet ze even geruststellen en uitleggen dat er niets aan de hand is omdat de film helemaal niet geflopt is.


Lijkt me nog steeds best een leuk filmpie trouwens.

Goov25

Avatar

Ik heb me ook erg vermaakt, vooral de 1e helft. Het zag er namelijk allemaal fantastisch uit. 2e helft ontwikkelde zich in een vrij standaard actieprent, dus ik snap zeker dat het geen mensen naar de bios kon lokken.

NoahMeeuws

Avatar

Ik heb even gekeken bij alle films van EuropaCorp. Maar dit is wel echt het toppunt van slechte flutfilms. Van mij mag die hele studio falliet gaan. Hersenloze onzin

Master Of Films

Avatar

Dat boekverfilming The Circle een flop is geworden, leek mij meer dan logisch. Ze hebben d.m.v. de reshoots het einde veranderd. Schijnbaar had het testpubliek niet het boek gelezen of zo. :P

Jammer voor Valerian. Het was een aardige poging, ondanks dat Dane DeHaan niet goed overkwam als Ravian. 1 van de meest storende was dat Alex uitgerekend aan Ravian & Laureline moet gaan uitleggen over Alpha, dat moet ik echt als een grote goof beschouwen in context van deze serie.

Ja, Besson moest wel rekening houden met de niet lezers van Ravian, maar de manier waarop de achtergrondinfo wordt uitgelegd aan de kijker komt dus knullig over.

Bubble was trouwens ook snel weggewerkt. Leek wel of Rihanna 1 dag op de set was.

Besson heeft ook wel goeie dingen gedaan met deze film, zoals enkele elementen van Ambassadeur der Schaduwen.

ridjieddo

Avatar

heb me verrassand genoeg zeer vermaakt met deze film. Eens dat het gewoon Besson's schuld is. Wie besteedt nou zoveel speeltijd aan een kudtRihanna.

Goku32

Avatar

No shit wat ik al zeI voordat de film uit kwam. Ik wist al lang dat deze film ging floppen Want het is geen starwars of star trek of five element waardig deze film. Gewoon een slechte film en het is ook geen Marvel film dus als je iets maakt wat niet Marvel of superhero is. Moet van hele goeie huize komen om nog geld terug te willen verdienen aan de kassa.

nieuwslaatste nieuws

meest populair