Enorme flop 'Valerian' laat koppen rollen bij betrokken productiebedrijf

Enorme flop 'Valerian' laat koppen rollen bij betrokken productiebedrijf

Edouard de Vesinne kan zijn koffers pakken en doorrollen naar zijn eigen productiebedrijf.

Een van de grootste flops van de afgelopen maanden is ongetwijfeld Valerian and the City of a Thousand Planets van regisseur Luc Besson. Niet alleen werd de film matig ontvangen door de critici (Rottentomatoes.com-score: 51%), ook het publiek was niet warm te krijgen voor Bessons nieuwe prent. In de filmindustrie moet vooral geld worden verdiend natuurlijk, daarom is het ook niet gek dat er nu koppen moeten rollen na het floppen van Valerian.

Edouard de Vesinne, CEO van regisseur Bessons productiebedrijf EuropaCorp, is weggestuurd door de raad van bestuur. De Vesinne werd weggestemd door de leden wegens het falen van het $180 miljoen kostende Valerian. Althans, dat is wat boze tongen beweren na het vertrek van De Vesinne bij het Franse productiebedrijf. Bessons epische sci-fi film haalde zo'n $211 miljoen op aan de wereldwijde Box Office en draaide dus flink verlies. Ook boekverfilming The Circle (2017), geproduceerd door EuropaCorp, wist geen winst te draaien. Het bedrijf verkeert dus in zwaar weer.

De officiële verklaring van EuropaCorp is dat De Vesinne vertrekt omdat hij zijn verplichtingen bij het bedrijf niet langer meer kan combineren met zijn werkzaamheden voor zijn eigen productiebedrijf Incognita. Wel zou EuropaCorp graag willen blijven samenwerken met De Vesinnes Icognita. Echter lijkt het nog wel de vraag of EuropCorp überhaupt veel zal produceren in de toekomst, met een verlies van zo'n $136 miljoen in het laatste fiscale jaar.

De Vesinne was eigenlijk nog maar een klein jaartje actief bij EuropaCorp, dus zijn ontslag komt vrij snel. Wie zijn opvolger wordt, is nog niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair