'Star Wars: The Last Jedi' wordt duister maar ook leuk

En wordt een mengeling van The Force Awakens en Empire Strikes Back.

Regisseur Rian Johnson heeft tijdens een interview wat meer verteld over de toon van Star Wars: The Last Jedi. Niet alleen zal zijn film vrij duister worden, maar ook is er genoeg ruimte voor luchthartigheid die we gewend zijn van de Star Wars-franchise. De regisseur wilde vooral veel vragen van de personages, zonder af te wijken van de stijl van de franchise.

"Dit is de tweede film in de trilogie, dus het is makkelijk om parallellen te trekken met Empire als het aankomt op een duister gevoel," begon Johnson. "En we graven in de personages: we gaan hen uitdagen en de zaak wordt zwaar voor iedereen. Maar ik wilde tegelijk dat het niet te duister zou worden. Een van de lessen die ik leerde van J.J.'s film, is dat gevoel van plezier en speelsheid. Dat past net zozeer bij Star Wars als 'I am your father'."

Eerder vertelde acteur John Boyega al dat The Last Jedi duisterder wordt dan The Force Awakens. Dat wil tegelijkertijd niet zeggen dat Episode VIII een duistere film wordt. Johnson maakt vooral duidelijk dat zijn film duister wordt maar niet te gemeen wordt jegens de personages.

The Last Jedi zal vanaf 13 december in de bioscoop draaien.



NieuwsFilm

meest populair