Rosamund Pike en Taron Egerton in 'A Private War'

Rosamund Pike en Taron Egerton in 'A Private War'

Een film over het leven van de beroemde journaliste Marie Colvin.

Het is al een tijdje bekend dat de voor een Oscar genomineerde actrice Rosamund Pike de beroemde oorlog-journaliste Marie Colvin zal spelen in A Private War, maar nu heeft ook Taron Egerton een rol weten te bemachtigen in dezelfde film. Hij zal de rechterhand van Colvin spelen en deel uitmaken van haar reportage-team.

De thriller gaat over het leven van Colvin, die heel de wereld afreisde om baanbrekende reportages en beelden te maken op de gevaarlijkste slagvelden en oorlog-zones. Colvin wilde op die manier het ware gezicht van het brute geweld laten zien en een stem geven aan de slachtoffers ervan. Zo ging ze o.a. naar naar Tsjetsjenië, Kosovo, Sierra Leone, Zimbabwe en Sri Lanka (waar ze werd geraakt in het gezicht met blindheid in haar linkeroog tot gevolg). Ze kwam in 2012 om het leven gedurende een raketaanval tijdens de burgeroorlog in Syrië, waar ze aan het filmen was voor de Engelse Sunday Times. Ze was 46 jaar oud.

Charlize Theron is ook betrokken bij A Private War, aangezien ze het project zal produceren. Ze zal hoogstwaarschijnlijk niet in de film zelf te zien zijn. Het filmen begint volgende maand.



NieuwsFilm

meest populair