IJzersterke trailer 'Mudbound' met o.a. Carey Mulligan

IJzersterke trailer 'Mudbound' met o.a. Carey Mulligan

Oscars voor Netflix?

Netflix heeft een teaser trailer online gezet van Mudbound, een veelbelovend nieuw drama van schrijfster en regisseuse Dee Rees (Pariah, 2011). De film vertelt het verhaal van twee families die door een meedogenloze sociale hiërarchie lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Tegelijkertijd kunnen ze niet om elkaar heen door hun gedeelde landgoed van de Mississippi Delta.


Mudbound volgt de familie McAllan, afkomstig van de stille beleefdheid van Memphis en niet voorbereid op het heftige boerenleven. Ondanks de grootse dromen van Henry (Jason Clarke) heeft diens vrouw Laura (Carey Mulligan) steeds minder vertrouwen in hun noodlijdende onderneming.

Ondertussen doen Hap (Rob Morgan) en Florence Jackson (Mary J. Blige) - deelpachters die al generaties lang op het land werkzaam zijn - er alles aan om hun eigen bescheiden droombestaan op te bouwen, ondanks de keiharde sociale barrières waarmee ze dagelijks te maken hebben.

De rest van de cast bestaat uit Jason Mitchell, Jonathan Banks en Garrett Hedlund. Mudbound ging eerder dit jaar in première tijdens Sundance en zal vanaf 17 november te zien zijn via Netflix. Tevens zal er op dat moment een bioscooprelease zijn, zodat de film in aanmerking komt voor de Oscars.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair