Opnamestart 'Star Wars IX' bekend

Opnamestart 'Star Wars IX' bekend

Er is nu meer rijd.

Variety meldt dat de opnames voor Star Wars: Episode IX aanvangen in juni 2018. Oorspronkelijk moesten de opnames al begin 2018 starten, maar door het opschuiven van de verschijningsdatum vangen de opnames van regisseur J.J. Abrams, uiteraard de kopman van The Force Awakens, ook later aan.

De extra tijd die vrijkomt wordt gebruikt om het script te verbeteren. Ondertussen zijn er al heel wat scripts geschreven, ook door het overlijden van Carrie Fisher. Het definitieve script wordt nu geschreven door Abrams en Justice League-schrijver Chris Terrio. Uiteraard moeten daarna ook acteurs aangetrokken worden voor nieuwe rollen.

Star Wars IX is hiermee weer flink in het nieuws. Iets dat uiteraard ontstond nadat Lucasfilm en de eerder aangestelde regisseur Colin Trevorrow (Jurassic World) eerder deze maand uit elkaar gingen wegens verschillende inzichten.

Episode IX heeft 20 december 2019 als officiële verschijningsdatum. Over een paar maanden verschijnt eerst nog Star Wars: The Last Jedi van Rian Johnson.



NieuwsFilm

meest populair