Officieel: Claire Foy is Lisbeth Salander in 'The Girl in the Spider's Web'!

Officieel: Claire Foy is Lisbeth Salander in 'The Girl in the Spider's Web'!

De film moet over ruim een jaar onze bioscopen bereiken.

Sony Pictures Entertainment heeft aangekondigd dat de Emmy-genomineerde actrice Claire Foy de zeer gewilde rol van Lisbeth Salander zal spelen in de verfilming van The Girl in the Spider's Web. De film is gebaseerd op het vierde deel in de Millennium-franchise: het literaire fenomeen dat werd bedacht door Stieg Larsson en met het vierde deel werd voortgezet door David Lagercrantz. De opnames gaan in januari 2018 van start in Berlijn en Stockholm en de release van de film staat gepland voor oktober 2018.

De regie is in handen van Fede Alvarez, wiens laatste film Don't Breathe goed was voor een indrukwekkende wereldwijde opbrengst van 150 miljoen dollar. Alvarez zei het volgende over de casting van Foy:

"Ik ben dolblij dat Claire de iconische rol van Lisbeth Salander zal spelen. Claire is een ongelooflijk talent dat Lisbeth nieuw leven zal inblazen. Ik kan niet wachten om deze film aan een wereldwijd publiek te presenteren, met Claire Foy als middelpunt."

Foy is momenteel genomineerd voor haar rol als koningin Elizabeth in de Netflix-hitserie The Crown Ze won eerder ook een Golden Globe en een Screen Actors Guild Award voor de rol. Ze speelde ook eerder de rol van Anne Boleyn in de serie Wolf Hall. Qua films zit het ook snor; zo is ze te zien in Steven Soderberghs nieuwe film Unsane en naast Ryan Gosling in Damien Chazelle's nieuwe film First Man.



NieuwsFilm

meest populair