Legendarisch acteur Harry Dean Stanton overleden

Legendarisch acteur Harry Dean Stanton overleden

Bekend uit Alien, The Godfather Part II en The Green Mile.

TMZ meldt dat de legendarisch acteur Harry Dean Stanton is overleden. De acteur overleed vredig op 91 jarige leeftijd in het Cedars-Sinai Hospital in Los Angeles.

Na de Tweede Wereldoorlog startte Stanton zijn carrière als acteur. In bijna 60 jaar speelde hij in enkele van de grootste films en tv-series ooit gemaakt. Stanton had rollen in films als Alien, Escape from New York, The Godfather Part II, Fear and Loathing in Las Vegas, The Green Mile en The Avengers.

Ook op televisie was Stanton vaak te zien. Hij speelde rollen in series als The Adventures of Rin Tin Tin, Rawhide, Gunsmoke, The Untouchables, Bonanza en The Fugitive. Een van zijn laatste optredens is te zien in het recente Twin Peaks: The Return. Staton was te zien in meer dan vijftig televisieseries.


Regisseur David Lynch, met wie Stanton regelmatig samenwerkte, over het overlijden van de legende: "Geliefd en meer dan groots acteur. Er is niemand zoals Harry Dean. Iedereen hield van hem. Het was een genoegen om met hem te werken."



NieuwsFilm

meest populair