Algemeen

Legendarisch acteur Harry Dean Stanton overleden

Bekend uit Alien, The Godfather Part II en The Green Mile.

door Bram de Groot om 10:15 in Algemeen
TMZ meldt dat de legendarisch acteur Harry Dean Stanton is overleden. De acteur overleed vredig op 91 jarige leeftijd in het Cedars-Sinai Hospital in Los Angeles.

Na de Tweede Wereldoorlog startte Stanton zijn carrière als acteur. In bijna 60 jaar speelde hij in enkele van de grootste films en tv-series ooit gemaakt. Stanton had rollen in films als Alien, Escape from New York, The Godfather Part II, Fear and Loathing in Las Vegas, The Green Mile en The Avengers.

Ook op televisie was Stanton vaak te zien. Hij speelde rollen in series als The Adventures of Rin Tin Tin, Rawhide, Gunsmoke, The Untouchables, Bonanza en The Fugitive. Een van zijn laatste optredens is te zien in het recente Twin Peaks: The Return. Staton was te zien in meer dan vijftig televisieseries.


Regisseur David Lynch, met wie Stanton regelmatig samenwerkte, over het overlijden van de legende: "Geliefd en meer dan groots acteur. Er is niemand zoals Harry Dean. Iedereen hield van hem. Het was een genoegen om met hem te werken."11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SeanDeNiro

Avatar

Ik heb meteen weer zin om Alien te kijken. Rip held.

Chris23

Avatar

Sonde
rip
Paris, Texas maar weer`s aanslingeren.

Blockbuster

Avatar

Als je alleen hier komt om RIP te zeggen...

Vertel dan ook iets over je favoriete films met hem erin.

Ik herinner hem ook uit: Private Benjamin, Escape From New York, Christine, Red Dawn, Pretty In Pink, Wild At Heart, Man Trouble, Never Talk To Stranger, Down Periscope, Fire Down Below, The Mighty, Alpha Dog.

Bij al deze films ging er gelijk een lichtje branden.

abon

Avatar

Rip
Zag hem voor het eerst in
Repo Man.

Ed Crane

Avatar

Alien. R.I.P.

NieuwsFilm

meest populair