Ryan Phillippe aangeklaagd wegens mishandelen ex-vriendin

Ryan Phillippe aangeklaagd wegens mishandelen ex-vriendin

In een dronken bui zou hij Elsie Hewitt van een trap hebben geduwd.

Cruel Intentions en Shooter-acteur Ryan Phillippe is door zijn ex-vriendin Elsie Hewitt aangeklaagd voor een bedrag van $ 1 miljoen. De twee waren dit jaar enkele maanden bij elkaar, wat uiteindelijk eindigde in een gewelddadige breuk. Hewitt's ingediende documenten onthullen namelijk dat Phillippe (43 jaar) haar opzettelijk pijn zou hebben gedaan door haar van een trap te smijten en nadien te schoppen.

Het drama vond 4 juli plaats in de woning van Phillippe. Volgens Hewitt, een 21-jarig model dat dit jaar in de Playboy heeft gestaan, kregen ze ruzie en maakte zij het uit. Toen ze naar boven wilde lopen om haar spullen te pakken, reageerde Phillippe wreed. Hij viel haar aan, greep Hewitt's arm ruw beet en duwde haar vervolgens van de trap met al zijn kracht. Toen ze zich bijeen wist te rapen klom ze de trap weer op en werd opnieuw begroet met agressiviteit. Zo zou de acteur haar hebben geïntimideerd, geslagen en geschopt totdat ze op de grond lag. Een vriendin van haar was aanwezig en lijkt het nieuws te bevestigen.

Kort daarop was Hewitt naar de politie van Los Angeles gegaan om een straatverbod te regelen, omdat ze bang was dat de acteur haar meer pijn wilde aandoen. Kennelijk hield deze een paar dagen stand. Phillippe moest zo'n 90 meter bij haar vandaan blijven. Ook maakte ze foto's van haar verwondingen, welke je hier terug kan vinden. Hewitt vraagt nu om één miljoen dollar wegens mishandeling, geweldpleging en het opzettelijk toebrengen van emotionele leed. De advocaat van het model, Keith Fink, heeft aangekondigd dat hij noch zij van het geld zal genieten, mits ze de zaak winnen. De schadevergoeding zal aan een liefdadigheidsinstelling gedoneerd worden die huiselijk geweld bestrijdt.

De oud-geliefden waren van april t/m juli bij elkaar. Ze waren publiekelijk voor het eerst gezien toen ze het Coachella Festival in Indio, Californië bijwoonden. In de documenten beweert Hewitt ook dat Phillippe de laatste tijd veel onder invloed van drank en drugs is, waardoor hij erg humeurig en onverwachts reageert. Niet helemaal verrassend heeft één van Phillippe's woordvoerder het bovenstaande ontkracht. Het model zou zelf het één en ander genomen hebben.

"Elsie daagde onuitgenodigd en onder invloed bij Ryan's huis op, enkele dagen nadat ze uit elkaar waren gegaan. Ze viel hem fysiek aan, creëerde een scène en weigerde om te vertrekken." Daarna zou ze het huis toch hebben verlaten, zijn gevallen en haarzelf pijn hebben gedaan. Toen iemand aan advocaat Fink vroeg of zijn cliënte het verhaal heeft verzonnen, antwoordde hij: "Heeft ze de blauwe plekken op haar lichaam ook verzonnen?"

NieuwsFilm

meest populair